Vallás, Mitológia

 • Fráter Erzsébet: A Biblia növényei

  "Miből készült Noé bárkája? Mi a mirhás bor? Fa nő-e a mustármagból? Mit evett Jézus a tanítványaival az utolsó vacsorán? Mi köze ...

  “Miből készült Noé bárkája? Mi a mirhás bor? Fa nő-e a mustármagból? Mit evett Jézus a tanítványaival az utolsó vacsorán? Mi köze a pálmaágnak a virágvasárnaphoz vagy a papirusznak a Biblia nevéhez?
  A bibliaolvasó ember sok izgalmas kérdést fogalmaz meg, miközben az igét tanulmányozza. A Biblia növényeinek megismerése és jelképrendszerük pontosabb értelmezése, az érdekességeken túl abban is segít, hogy jobban megértsük az Isten nekünk szóló üzenetét.
  Aki pedig eddig nem vette kézbe a Bibliát – a világon legtöbbet forgatott könyvet -, nos, a Szentföldön készült fényképekkel illusztrált mű nekik is biztosan kedvet csinál ehhez az izgalmas szellemi kihíváshoz.”

  5.995 Ft 4.796 Ft -20 %
 • Ferenc pápa – Antonio Spadaro: Reggeli prédikációk 1.

  Ferenc pápa már a megválasztását követő napokban egyértelművé tette, hogy kiemelten fontos feladatának tekinti a hívőkkel való szoros, mindennapos kapcsolat kialakítását. Ezt ...

  Ferenc pápa már a megválasztását követő napokban egyértelművé tette, hogy kiemelten fontos feladatának tekinti a hívőkkel való szoros, mindennapos kapcsolat kialakítását. Ezt a célt szolgálják a reggelente a hívők naponta változó kis csoportjának a Szent Márta-ház kápolnájában tartott pápai szentmisék és homíliák, melyeknek rövid összefoglalóját néhány óra múlva közzé is teszik – először a Vatikáni Rádióban és annak honlapján, majd más médiumokban is.
  A jelen kötetben, amelyet a patinás jezsuita folyóirat, a La Civilta Cattolica főszerkesztője állított össze, a 2013 márciusa és júliusa közötti időszakban elhangzott pápai szentbeszédek kaptak helyet. Ezekből a reggeli prédikációkból egy, a felelősségét mélyen átérző, a világot hívők és nem hívők számára egyaránt jobbá tenni kívánó pápa portréja rajzolódik ki előttünk.

  3.999 Ft 3.199 Ft -20 %
 • Ifjúsági Biblia – Y-Biblia

  "Nagyon tetszik nekem ez az ifjúsági Biblia. Igazán sokszínű, rengeteg vallomás van benne, szenteknek és fiataloknak a tanúságtétele. Arra csábít, hogy aki ...

  “Nagyon tetszik nekem ez az ifjúsági Biblia. Igazán sokszínű, rengeteg vallomás van benne, szenteknek és fiataloknak a tanúságtétele. Arra csábít, hogy aki kézbe veszi, elkezdje olvasni, és csak az utolsó oldalon hagyja abba. És azután …? Azután félreteszi. Eltűnik a könyvespolcon, valahol hátul a harmadik sorban. Porosodik. A gyermekei egy napon majd elkótyavetyélik az ócskapiacon. Nem! Ennek nem szabad megtörténnie! Olvassátok figyelmesen! Ne felületesen, mint egy képregényt. Kérdezzétek meg magatoktól: Mit mond ez az én szívemnek? Vajon hozzám szól-e Isten ezekkel a szavakkal? Megérinti-e bensőmet, a szívem vágyait? Mit kell tennem? Isten szava csak így tud erővé válni. Csak így tud életünk megváltozni, naggyá, széppé lenni.” (Ferenc pápa)

  4.500 Ft 3.600 Ft -20 %
 • Joyce Meyer: Engedd ki a gőzt!

  MINDIG IS LESZNEK AZ ÉLETÜNKBEN STRESSZES HELYZETEK, AMELYEKKEL SZEMBE KELL NÉZNÜNK, de Isten segítségével megtaláljuk a módját, hogyan győzzük le a stresszt, és megtanuljuk azt az ...

  MINDIG IS LESZNEK AZ ÉLETÜNKBEN
  STRESSZES HELYZETEK, AMELYEKKEL
  SZEMBE KELL NÉZNÜNK, de Isten segítségével
  megtaláljuk a módját, hogyan győzzük le a stresszt,
  és megtanuljuk azt az örömteli, bővölködő életet
  élni, amelyért Jézus az életét adta.
  Készen állsz? Azt hiszem, Isten valami jót tartogat
  számodra. Ebben a könyvben megosztok veled
  a saját életemben és másokéban történt eseményeket.
  Beszélünk majd Isten ígéreteiről és utasításairól.
  Ellátlak néhány hasznos gyakorlati
  tanáccsal is. És mindezeken keresztül,
  minden egyes fejezetben, minden
  egyes oldalon azért imádkozom majd,
  lásd meg, nem kell, hogy
  lenyomjon a stressz – a stressz
  olyan dolog, amit legyőzhetsz!

  2.950 Ft 2.360 Ft -20 %
 • John Bevere: Az Örökkévalóság vonzásában

  SZÁMODRA MIT HOZ MAJD AZ ÖRÖKKÉVALÓSÁG?Mi történne, ha megtudnád, hogy egy kísérlet része vagy, amiben a következő 24 órád határozza meg életed ...

  SZÁMODRA MIT HOZ MAJD AZ ÖRÖKKÉVALÓSÁG?

  Mi történne, ha megtudnád, hogy egy kísérlet része vagy, amiben a következő 24 órád határozza meg életed hátralévő részének minőségét?
  Az állásodtól kezdve, a szomszédságon át a házig, amiben élni fogsz, minden attól függ, hogyan éled az életedet egyetlen nap során.
  Hogyan közelítenéd meg ezt a 24 órát? Tudatosan készülnél rá, vagy csak reménykednél a legjobbakban és mindent a szerencsére hagynál?

  Akármilyen túlzónak is tűnik ez a kísérlet, erősen hasonlít arra, hogy jelenlegi döntéseid milyen hatással lesznek az örökkévaló sorsodra.

  Az örökkévalóság vonzásában c. könyvében a sikerkönyv szerző John Bevere egy szemnyitogató allegóriát és átfogó igemagyarázatot használ, hogy eleven képet fessen arról, hogyan alakítja örökéletünket a földi életünk.
  Az utolsó lélegzeten túli élet sokkal több, mint csupán úticél! Ne várj, amíg túl késő lesz! Fedezd fel most, hogyan élhetsz jelentőségteljes életet ma és mindörökké!

  3.450 Ft 2.760 Ft -20 %
 • Dr. David Herzog: A dicsőség titkai

  "FEDEZD FEL A DICSŐSÉG TITKAIT!Ebben a könyvében Dr. David Herzog soha nem hallott titkokat tár fel a Dicsőségről! Töprengtél már azon, hogyan léphetnél ...

  “FEDEZD FEL A DICSŐSÉG TITKAIT!

  Ebben a könyvében Dr. David Herzog soha nem hallott titkokat tár fel a Dicsőségről!
  Töprengtél már azon, hogyan léphetnél be a Dicsőségbe? Kívántad-e már valaha, bárcsak valaki tanácsolna, és megválaszolná minden kérdésedet, miközben lépésről lépésre egyre mélyebben vezetne Isten Dicsőségében?
  Dr. Herzog beleveti magát a Dicsőség gyakorlatias, mélységes birodalmába, hogy megválaszolja a sokszor válasz nélkül hagyott kérdéseket. Ebben az egyedülálló könyvben fantasztikus titkokat tanulhatsz a Dicsőségről.
  Többek között:
  Hogy valójában mi is a Dicsőség?
  Hogyan lehet elérni, hogy a Dicsőség tapintható és látható módon megnyilvánuljon?
  Hogyan lehet naponként belépni a Dicsőségbe?
  Használati utasításokat a teremtő csodákhoz és jelekhez
  Hogyan nyithatja meg az utat a Dicsőségben végzett prófétálás kormányok, elnökök és királyok felé?
  Hogyan gyógyulnak meg a betegek és támadnak fel a halottak?
  Hogyan lehet egyik helyről átkerülni egy másik helyre?
  Mi a Dicsőség jelenlétével történő evangélizálás?
  Hogyan sokasodik a természetfeletti gondviselés a Dicsőségben?
  Fedezd fel A Dicsőség titkait, és járj a benned rejlő lehetőségek teljességében: Isten Dicsőségében! Dr. Herzog több mint huszonöt éves tapasztalatát írja le ebben a könyvben, hogy te is tudj a Dicsőségben működni!

  3.490 Ft 2.792 Ft -20 %
 • Larry Huch: 10 átok, amely akadályozza az áldást

  "Áldás vagy átkok CSAK RAJTAD MÚLIK! Szenvedsz a depressziótól, rosszul működik a családi életed, boldogtalan a házasságod, vagy más problémákkal kell szembenézned, amelyeken nem ...

  “Áldás vagy átkok
  CSAK RAJTAD MÚLIK!
  Szenvedsz a depressziótól, rosszul működik a családi életed, boldogtalan a házasságod, vagy más problémákkal kell szembenézned, amelyeken nem tudsz felülkerekedni?
  Ez a könyv, a 10 ÁTOK, AMELY AKADÁLYOZZA AZ ÁLDÁST, új területeken tör utat, melynek lapjain Larry Huch személyes tapasztalatait osztja meg veled a haraggal, drogfüggőséggel, bűnöző életmóddal és erőszakkal teli életről. Bemutatja, hogyan törte meg ezeket az átkokat, és feltárja előtted, hogyan tudod te magad is:
  o Helyreállítani az egészséget és a jólétet
  o Átvenni az uralmat – megtudhatod, hogy mi ez, és hogyan kell élni vele
  o Felismerni egy átok jeleit
  o Megállítani a bántalmazás és az erőszak körforgását
  o Elérni a generációs átkoktól való szabadulást
  o Krisztushoz vezetni gyermekeidet
  Nem kell tovább küszködnöd. Döntsd el, hogy forradalmi változást hozol az életedbe! Visszájára fordíthatod az átkokat, amelyek akadályozzák az áldásokat.

  2.950 Ft 2.360 Ft -20 %
 • Dalai Láma: Spirituális gyakorlatok

  Mindannyiunk vágya, hogy boldogok legyünk és értékes, kiteljesedett életet éljünk. Őszentsége a Dalai Láma spirituális gyakorlatok segítségével mutatja be, hogyan induljunk el ...

  Mindannyiunk vágya, hogy boldogok legyünk és értékes, kiteljesedett életet éljünk. Őszentsége a Dalai Láma spirituális gyakorlatok segítségével mutatja be, hogyan induljunk el a megvilágosodás útján, amely elvezet bennünket a hőn áhított boldogsághoz. Őszentsége az értékes élet elméleti alapjaitól fokozatosan, lépésről lépésre vezeti az olvasót az összetettebb lelki gyakorlatok felé, melyek az erkölcsösségen, a koncentrált meditáción és a bölcsességen alapulnak, hogy végül a tantrában, ebben a különleges jógagyakorlatban összegződjenek.

  2.499 Ft 1.999 Ft -20 %
 • Luther Márton: Luther válogatott művei 2. – Felelősség az egyházért

  A Luther válogatott művei sorozat Felelősség az egyházért című második kötetében a hitvitázó Luther szólal meg. A kor disputáinak és publicisztikájának megfelelően ...

  A Luther válogatott művei sorozat Felelősség az egyházért című második kötetében a hitvitázó Luther szólal meg. A kor disputáinak és publicisztikájának megfelelően kíméletlenül rámutat ellenfele érvelésének gyenge pontjaira, s adott esetben nem fukarkodik a csúfondáros fordulatokkal, vaskos kifejezésekkel sem. Kétségtelen tény, hogy a kötetben sok konfrontatív írás található. Reméljük, hogy a reformátor mai örököseiben megvan ugyanez a tűz, ám az ő korára jellemző éles megfogalmazások nélkül. Így mutathatjuk és őrizhetjük meg hitelesen ezeknek a szövegeknek a mai érvényességét. Ugyanakkor a mai olvasó számára is igazodási pontot jelent az Értekezés a keresztény ember szabadságáról alaptézise: “A keresztény ember szabad ura mindennek, és nincs alávetve senkinek. A keresztény ember készséges szolgája mindennek, és alá van vetve mindenkinek.” Az 500 éves reformáció kettős üzenete így hangzik: kompromisszumok nélkül megmaradunk a hitben, ugyanakkor önmagunkat a másikért odaadjuk a szeretetben.

  A tartalomjegyzékből:
  A jócselekedetekről (1520)
  A római pápaságról (1520)
  A német nemzet keresztény nemességéhez (1520)
  Az egyház babiloni fogsága (1520)
  A keresztény ember szabadsága (1520)
  Az oltáriszentség két színe (1522)
  Az emberi tanítások kerülése (1522)
  Felelet Henrik angol királynak (1522)
  A német lovagrend lovagjaihoz (1523)
  Az új meisseni bálvány ellen (1524)
  A tisztítótűz visszavonása (1530)
  A kulcsokról (1530)
  A zsinatokról és az egyházról (1539)
  Hurka Gyurka ellen (1541)
  Rajnai újság (1542)

  4.990 Ft 3.992 Ft -20 %
 • Alessandro Saraco: A rózsafüzér Ferenc pápával

  Mária tekintetével szemléli Jézust: a rózsafüzért imádkozó ember erre a belső tapasztalatra tesz szert.Az kíséri és vezeti anyaként imádságában, aki mindenki másnál ...

  Mária tekintetével szemléli Jézust: a rózsafüzért imádkozó ember erre a belső tapasztalatra tesz szert.Az kíséri és vezeti anyaként imádságában, aki mindenki másnál jobban szereti fiát, aki minden más embernél jobban ismeri, és úgy hallgatta minden szavát, hogy megőrizte őket szívében.Ő az, aki szemlélődve imádkozik Urunk életének legfontosabb pillanataiban, s mélységében hatol be a teljes evangéliumi üzenetbe, magába emeli, s addig elmélkedik róla, mígnem “Krisztust ölti magára” .A rózsafüzér imádkozása olyan, mintha Mária mesélné el nekünk, kicsoda Jézus, milyen az élete, melyek a szavai, gesztusai.(Alessandro Saraco)

  980 Ft 784 Ft -20 %