Vegetáriánus

  • Steiner Kristóf: Kristóf lakomái – Vegán kalandozás a világ körül

    A bohém vándorcigány lét és a hedonista kulinária számomra kéz a kézben járnak. Tekeregve a nagyvilágban, erdőn-mezőn, tengerparton és nagyvárosokban, barátok bérelt ...

    A bohém vándorcigány lét és a hedonista kulinária számomra kéz a kézben járnak. Tekeregve a nagyvilágban, erdőn-mezőn, tengerparton és nagyvárosokban, barátok bérelt apartmanjában és sokcsillagos szállodák ipari konyháiban főzve is abban hiszek, hogy egy aprócska kempinggáztól egy kis elektromos sütőn át egyetlen vágódeszkáig és egy közepesen éles késig bármi alkalmas arra, hogy sokfogásos terülj-terülj asztalkámat rittyentsen, akinek kedve szottyan.
    Legújabb szakácskönyvemben olyan lakomák receptjeit osztom meg, amelyek elképesztő sebességgel készülnek el – bárhol, bármikor. Jó étvágyat és jó utat kívánok a mediterrán térség, a balkán, a Közel- és Távol-Kelet mesés ízeivel – ahogy az Kristóf konyhájában lenni szokott: csakis vegán módra, de sosem csak vegánoknak.

    “Egy sparhelt, egy minisütő, kétszer két kéz és több mint nyolc zseniális fogás – ez fogadott engem és húgomat Kristóf tel-avivi lakáséttermében. Ő és párja, Nimrod tökéletes példái annak, hogy minimalista körülmények között is fantasztikus ételeket készíthetünk. Sikerült egy húsimádóval megszerettetni a vegán ételkultúrát. Toda raba!” Krausz Gábor séf

    “Kristóf ételei olyanok, mint ő maga. Élettel vannak tele: fűszeresek és szenvedélyesek. Olyan szakácsok ételeit fogyasztom szívesen, akikről tudom, hogy hozzám hasonlóan missziónak tekintik a főzést, a finomabbnál finomabb ételek alkotását. Kristóf személyében olyan barátra leltem, akivel rivalizálás helyett inkább kölcsönösen inspiráljuk egymást, vegán életmódunkkal pedig utat mutathatunk azok számára, akik még nem ismerik a növényi ételekben rejlő megannyi kreativitást, a csodálatos és változatos ízvilágot. Könyvét ezért mindenkinek ajánlom, sok-sok szeretettel, mert tudom, hogy ő is azzal töltötte meg.” Stőhr Gréta vegán séf

    “Ha életem utolsó vacsorája lenne is, a desszertnél felcsapnék vegánnak, és biztosan a kesudiós >>sajttortát>a húst is hússal>Azt egyétek, amit előtökbe adnak!? – Pál apostol. Egyetértek.) De azt hiszem, mert megtapasztaltam, hogy ha Kristóf főzne nekem, egész maradék életemben vegetáriánus – sőt vegán! – tudnék lenni, maradni. Mert nem veszi el az élvezetet, hanem hozzáad.” Dr. Vekerdy Tamás pszichológus, író

    4.490 Ft 3.592 Ft -20 %
  • Kristy Turner: Vegán! – Erőszak nélküli étkezés könnyen és finoman

    Nem tudod elképzelni sajt nélkül az életed? Meg vagy arról győződve, hogy a nem állati eredetű tejtermékekkel készült péksütemények nem finomak? Ki ...

    Nem tudod elképzelni sajt nélkül az életed? Meg vagy arról győződve, hogy a nem állati eredetű tejtermékekkel készült péksütemények nem finomak? Ki nem állhatod a tofu ízét? Nem dobnak fel az unalmas saláták? Kifogások – HESS!
    “Kristy Turner könyve briliáns! Nem csupán nagyszerű vegán szakácskönyv, hanem alapanyag-kalauz is, ami segít kifogásmentessé tenni az étrendet. Ha bárki habozna, Kristy tudja rá a választ!”
    Angela Liddon, a The New York Times sikerlistáján szereplő, Ragyogj! című könyv szerzője

    Ha kezdő vegán, gyakorló vegetáriánus vagy zöldségek iránt érdeklődő mindenevő vagy, ez a könyv neked szól, mert elhessegeti majd minden aggályodat. Meglátod, elegendő proteinhez juthatsz, megtanulod szeretni a karfiolt, s anélkül élvezheted a pizzát, nachót, brownie-t és más ételeket, hogy állati eredetű hozzávalókat használnál fel hozzájuk. (A receptek még a profi vegánoknak is tartogatnak meglepetéseket!)

    Kristy Turner, az extravagáns blogger 125 kiváló vegán recepttel oszlatja el minden kétségedet:
    “A különleges hozzávalók rendkívül drágák.” Nem éppen, ha házi szejtánt, barbecue szószt, pikáns ranch öntetet vagy tofu tejfölt készítesz.
    “Soha nem tudnám feladni a sajtot!” Nem fog hiányozni, hiszen itt van helyette a tempe baconos sajtos makaróni, pekán parmezánnal, tofu chévre, citrusos-fűszeres cékla makadámiás rikottával vagy a gombás-sajtos melegszendvics napraforgós cheddarral.
    “És mi a helyzet a villásreggelivel?”A csicseriborsóból rántotta, reggeli tacóval, citromos-kukoricás gofri áfonyamártással vagy a karamelles almával töltött bundáskenyér kiváló vegán reggelik!
    “A barátaim nem jönnek majd át vacsorára. ” Dehogynem, ha megízlelik a sárgarépás kesu-patét, portobello capracciót és a gnocchi alla vodkát.
    “De nekem kell a fagyi/jégkrém! “Nem is kell lemondanod róla, hiszen itt van az étcsokoládés szorbet, Mango Lassi fagyi és a zabpelyhes-mazsolás jégkrémszendvics (kép balra).
    A látványos színes képek láttán tátott szájjal olvasod majd Kirsty kreatív, könnyen elkészíthető receptjeit. Mire vársz? Irány a konyha, kételyeidet pedig hagyd magad mögött!
    A szerzőről
    Az önmagát “egykori keményvonalas sajtfanatikusnak” nevező Kristy Turner immár a keepinitkind.com vegán ételblog írója, receptfejlesztője és ételtervezője. Fotós férjével, Chrisel, azon dolgoznak, hogy mindenki számára könnyen elérhetővé tegyék az erőszak mentes, vegán táplálkozást.

    4.490 Ft 3.592 Ft -20 %
  • Nagy Zita: Mit eszik a vega gyerek?

    Azok számára, akik már tettek néhány lépést a tudatos táplálkozás és a vegetáriánus étrend felé vezető úton, különösen fontos, hogy mit eszik a ...

    Azok számára, akik már tettek néhány lépést a tudatos táplálkozás és a vegetáriánus étrend
    felé vezető úton, különösen fontos, hogy mit eszik a család, hogyan tudjuk a legkisebbek
    számára is biztosítani a megfelelő tápanyagot a fejlődéshez és növekedéshez.
    A Vegán Reggeli írója, Nagy Zita új könyvében ad választ erre a kérdésre, amikor a
    BOOOK Kiadó egészségtudatos sorozatának újabb állomásaként egy fontos területen, a
    gyerekek étrendjén keresztül mutatja be a vega táplálkozást. A mindennapi gyakorlatából
    összegyűjtött közel 70 bevált recept ennek megfelelően kizárólag természetes növényi
    alapanyagok (zöldségek, gyümölcsök, gabonák és magvak) felhasználásával készül – vagyis
    egyik sem tartalmaz semmilyen állati eredetű élelmiszert (tejterméket, tojást, mézet, halat
    és húst).
    Ez a könyv a főétkezésekhez kapcsolódva változatos receptekkel és útmutatókkal azt szeret-
    né megmutatni, hogy a növényi étrenden belül is létezik a gyermekek kitűnő egészségéhez
    vezető, teljes értékű vegyes táplálkozás. Nem csak szülőknek ajánljuk!

    4.490 Ft 3.592 Ft -20 %
  • Jessica Nadel: Zöldséges ételek minden napra

    Ha próbál több zöldséget enni, de a salátánál tovább nem jutott, a Zöldséges ételek - Minden napra! segítségével finom és egészséges zöldségeket fogyaszthat a ...

    Ha próbál több zöldséget enni, de a salátánál tovább nem jutott,
    a Zöldséges ételek – Minden napra! segítségével finom és egészséges
    zöldségeket fogyaszthat a nap minden étkezéséhez, a reggelitől a desszertig.
    Spenótos palacsinta? Kukoricakenyér fodros kellel? Ez még nem minden!
    Több mint 100 lelkesítő, innovatív vegán recept, több mint 40 zöldség
    felhasználásával (például klasszikusokkal, mint a brokkoli és a cukkini,
    szuperételekkel, mint a mángold és a kelbimbó, valamint olyan nem
    mindennapi hozzávalókkal, mint a spirulina és a tengeri alga), és óriási
    tápanyaglöketet biztosítanak a szervezetnek. Néhány kedvcsináló recept:
    Szuper csokis turmix
    Zöldborsós szamosza-burrito
    Pestós polentahasábok
    csípős szósszal

    3.500 Ft 2.799 Ft -20 %
  • Ella Woodward: Egyél jókat Ellával! A hét minden napján

    "Az, hogy áttértem a növényi alapú étrendre, egyértelműen a legjobb dolog volt, amit valaha is tettem. Ez a fajta étkezés mára az ...

    “Az, hogy áttértem a növényi alapú étrendre, egyértelműen a legjobb dolog volt, amit valaha is tettem. Ez a fajta étkezés mára az életem részévé vált, egyensúlyban és boldogan tart. Csodálatos lehetőségeket találtam, melyekkel megadhatom testemnek azt a szeretetet és egészséget, amire szüksége van.”

    4.990 Ft 3.992 Ft -20 %
  • Bede Anna: Vegabudapest

    15 népszerű magyar művész, 15 étterem, 15 vega ínyencség receptje: Bede Anna, a három éve nagy sikert aratott Vegasztrománia szerzője most színészekkel, énekesekkel és ...

    15 népszerű magyar művész, 15 étterem, 15 vega ínyencség receptje:
    Bede Anna, a három éve nagy sikert aratott Vegasztrománia szerzője most
    színészekkel, énekesekkel és séfekkel beszélget a vegetáriánus életformá-
    ról. Az interjúalanyok arról mesélnek, hogy miért – vagy éppen miért nem
    – hagyták el a húst az étrendjükből, és mindez hogyan formálja életüket,
    egészségüket és energiáikat. A Vega Budapest baráti hangulatú, kötetlen
    beszélgetéseiből rengeteg érdekes dolog kiderül, ráadásul minden megszólaló
    elmondja, melyik a kedvenc étterme – az étterem pedig elárulja egy ottani húsmentes étel
    receptjét, így az olvasó nemcsak szórakoztató, hanem hasznos könyvet is kap.
    Bede Anna 9 éve vezeti népszerű vegetáriánus blogját, a Vegasztromániát, aminek állandó
    olvasói jól ismerik már szellemes és szórakoztató stílusát. Aki pedig most olvassa először az
    írásait, azt kellemes meglepetésként éri majd a szellemiség, ami a könyvet jellemzi, hiszen
    Anna nem akar ‘téríteni’, nem akarja olvasóira erőltetni a vegetáriánus életmódot. Egysze-
    rűen annyit szeretne bemutatni, hogy a hús elhagyható, és aki rászánta magát, arra már
    Budapest gaszto-világában is kellemes meglepetések várnak.

    5.490 Ft 4.392 Ft -20 %
  • Nagy Zita: Vegán reggeli

    A BOOOK Kiadó egészségtudatos sorozata új könyvvel bővül, mely ezúttal a mindennapjainkat megalapozó, energiával feltöltő reggeliket helyezi a fókuszba. Szerzője Nagy Zita - a ...

    A BOOOK Kiadó egészségtudatos sorozata új könyvvel bővül, mely ezúttal a
    mindennapjainkat megalapozó, energiával feltöltő reggeliket helyezi a fókuszba.
    Szerzője Nagy Zita – a Zizi kalandjai bloggere – vegán recepteket kínál a húsmentes
    gasztronómia világából, ízletesen szemléltetve a növényi alapú konyha gazdagságát,
    szépségét és változatosságát. A Reggeli – nem csak vegánoknak az elmúlt évek során
    kipróbált kedvenc finomságokat sorakoztatja fel, melyek nemcsak egészségesek,
    hanem az elkészítésük is többnyire egyszerű, így könnyen a napi táplálkozási rutinunk
    részeivé tehetők.
    Bár a több mint 70 recept kizárólag természetes növényi alapanyagok (zöldségek,
    gyümölcsök, gabonák és magvak) felhasználásával készül – vagyis egyik sem tartalmaz
    semmilyen állati eredetű élelmiszert (tejterméket, tojást, mézet, halat és húst) – nem
    csak vegetáriánusok, vegánok számára jelenthet egyedülálló változatosságot, hanem
    mindenkinek, akinek fontos, hogy mivel táplálja magát és családját, akinek nem
    mellékes, hogy mivel és hogyan indul a nap.

    4.990 Ft 3.992 Ft -20 %
  • Hémangi Dévi Dászi: Kóstolj bele az ájurvédába – 70 vegetáriánus recept

    A Kóstolj bele az ájurvédába című szakácskönyv a természetes gyógymódként alkalmazott táplálkozás és az egészségmegőrzés ősi hagyományokon alapuló tudományába enged betekintést.Ez a ...

    A Kóstolj bele az ájurvédába című szakácskönyv a természetes gyógymódként alkalmazott táplálkozás és az egészségmegőrzés ősi hagyományokon alapuló tudományába enged betekintést.

    Ez a több ezer éves tudás minden ízében ajándék a ma emberének. Az egyént helyezi a középpontba: sajátos testtípusunkra, egyéni jellemzőinkre, egyszóval ránk koncentrál. Különbözőségeinket és betegségeink eltérő kiváltó okait feltárva személyre szabott, természetes gyógymódot ajánl számunkra. Az ájurvéda rendszerében valódi értelmet nyer a mondás: “Ami az egyiknek gyógyszer, a másiknak méreg.” Az ájurvédikus orvos számára a betegség állapota helyett az egyén eredendő, egészséges mivolta a kiindulópont, s ennek alapján állapítja meg a megfelelő étrendet és gyógymódot, amely ismét harmóniát teremt a beteg állapot helyett, illetve megőrzi meglévő egészségünket.

    Az ájurvéda szerint az egészség megőrzésének három alappillére van: a megfelelő táplálkozás (áhára), az egészséges életmód (vihára) és a gyógynövények használata (ausadhi). A Kóstolj bele az ájurvédába az első alappillérrel, a táplálkozással foglalkozik. Ízletes gyógyszereket, ínycsiklandó recepteket kínál mindazoknak, akik hétköznapjaikban, konyhájuk birodalmában is szeretnék alkalmazni az ősi tudást szeretteik és önmaguk egészségének megőrzése, visszanyerése érdekében. A recepteken túl bepillantást nyújt az ájurvéda gyakorlati fortélyaiba is, melyek segítségével könnyen megállapíthatjuk, milyen testtípussal rendelkezünk, s hogy melyek azok a megfelelő, egyénre szabott ételek, melyek testi-lelki harmóniát, maradandó egészséget biztosítanak számunkra.

    4.490 Ft 3.592 Ft -20 %
  • DELI ZSÓFIA: Intuitív vegán konyha Gluténmentes és vegán ételek

    Annak nem való a jóga, aki túl sokat eszik, vagy egyáltalán nem táplálkozik... Bhagavad-gítá 6.16.A külső és belső harmónia ösvénye egyaránt tartalmazza a ...

    Annak nem való a jóga, aki túl sokat eszik, vagy egyáltalán nem táplálkozik…
    Bhagavad-gítá 6.16.

    A külső és belső harmónia ösvénye egyaránt tartalmazza a természet és ezen belül, minden élet tiszteletét. Az indiai jógik ezt nevezik nem-ártásnak (Ahimszá), még inkább erőszak nélküliségnek. Mégis kell egy folyamatosan finomodó, fejlődő benső képesség, szó szerint intuíció ahhoz, hogy tevékenységünkhöz, nemünkhöz, alkatunkhoz és korunkhoz mérten olyan tápláló ételeket vegyünk magunkhoz, melyek megfelelnek a legmagasabb szinten meghatározott egészség követelményének. Ezek tiszta, növényi eredetű, élő, azaz Vegán Ételek. Deli Zsófia elkötelezett gyakorlója és oktatója a jóga mozgáskultúrájának és egészségtanának, rendkívül gyakorlatias szakácskönyve hatékonyan támogatja az egészséget és a békés elmét értéknek tekintő ember kibontakozó, fejlődő arányérzékét. Mi más is lehetne az Intuitív Vegán Konyha lelkesítő üzenete, mint a Bhagavad-gítá végkövetkeztetése:

    Akinek evése, alvása, pihenése és munkája mértékletes, az a jóga gyakorlásával minden szenvedést képes megszüntetni. Bhagavad-gítá 6.17.

    4.990 Ft 3.992 Ft -20 %
  • VIRPI MIKKONEN – TUULIA TALVIO: Fagyivarázs – Több mint 80 egészséges házilag elkészíthető vegán fagyirecept

    A szemnek és szájnak egyaránt gyönyörködtető könyv több mint 80 varázslatos, újszerű fagylaltötletet kínál. A kizárólag tiszta, természetes hozzávalókból, magtejekből és gyümölcsökből ...

    A szemnek és szájnak egyaránt gyönyörködtető könyv több mint 80 varázslatos, újszerű fagylaltötletet kínál. A kizárólag tiszta, természetes hozzávalókból, magtejekből és gyümölcsökből készült receptek elkészítéséhez még fagylaltgép sem szükséges.
    A forró nyári napokra tökéletes, könnyű, gyümölcsös szorbetektől, az izgalmas fagylalttortákon át a csokis fagyikelyhekig mindenki megtalálhatja a kedvencét. A szerzők a kiegészítőkről sem feledkeztek meg: tölcsért, tejszínhabot és tortaalapot is készíthetünk a könyv segítségével. Lepjük meg önmagunkat, családunkat és barátainkat ezekkel az egészséges fagyicsodákkal!

    3.950 Ft 3.160 Ft -20 %