Szakácskönyvek

  • Kathryn Bruton: Karcsúsító levesek

    Kathryn Bruton legújabb szakácskönyvében 80 ínycsiklandó, friss és egészséges hozzávalókból készített, testet-lelket erősítő és tápláló levessel ismerkedhetünk meg. Akár laktató, meleg és ...

    Kathryn Bruton legújabb szakácskönyvében 80 ínycsiklandó, friss és egészséges hozzávalókból készített, testet-lelket erősítő és tápláló levessel ismerkedhetünk meg. Akár laktató, meleg és tartalmas levest szeretnénk, akár üde, friss, esetleg különleges és egzotikus ízekre vágyunk, ebben a könyvben garantáltan találunk olyan receptet, ami a kedvünkre való:

    15 perces levesek elfoglaltaknak
    Krémlevesek, hideg levesek, ázsiai ihletésű levesek és húslevesek
    Egészségvédő, gyógyító levesek szuperélelmiszerekből
    Alacsony kalóriatartalmú köretek és reggeli tálak
    Vegetáriánus, vegán, glutén- és laktózmentes receptek

    Az egészséges életmódot kedvelőknek és a gyógyulni vagy fogyni vágyóknak egyaránt érdemes kipróbálni ezeket az alacsony kalóriatartalmú, mégis tápláló és ízletes leveseket!

    3.800 Ft 3.040 Ft -20 %
  • Alacsony szénhidrátdiéta

    "Az alacsony szénhidráttartalmú diéta "160 grammos" vagy "Low Carb" diéta néven vált ismertté. Lényege, hogy az inzulinrezisztenciában szenvedő betegek számára 160 grammban ...

    “Az alacsony szénhidráttartalmú diéta “160 grammos” vagy “Low Carb” diéta néven vált ismertté. Lényege, hogy az inzulinrezisztenciában szenvedő betegek számára 160 grammban határozták meg a napi szénhidrátbevitelt. Célszerű, ha ezt az értéket mindig dietetikus határozza meg, így például a fizikai aktivitástól vagy a testsúlytól függően előírhat magasabb vagy alacsonyabb mennyiséget is. Ez a korlátozás azonban nemcsak a cukorbetegek és a szénhidrátanyagcsere-zavarban szenvedők számára hasznos, hanem fogyókúrázók és életmódváltók is sikerrel alkalmazhatják – azaz mindazoknak ajánlott, akik szeretnének egészségesebben élni.
    Ebben a szakácskönyvben több mint 100 ízletes, alacsony szénhidráttartalmú étel receptje található a reggelitől az ebéden át a vacsoráig. Minden recept mellett egy zöld körben feltüntettük az egy adagra kiszámított szénhidráttartalmat is.

    2.990 Ft 2.392 Ft -20 %
  • Takarékos sütemények

    A Takarékos sütemények olyan receptek egyedülálló gyűjteménye, ami azon dolgainkkal takarékoskodik, melyekből általában sosincs elég: idő- pénz- és energia! Nem takarékoskodik viszont ...

    A Takarékos sütemények olyan receptek egyedülálló gyűjteménye, ami azon dolgainkkal takarékoskodik, melyekből általában sosincs elég: idő- pénz- és energia! Nem takarékoskodik viszont azokkal a dolgokkal melyekkel nem szabad: az ízekkel, az illatokkal és a látvánnyal… A receptek nem tartalmaznak drága, különleges és nehezen beszerezhető alapanyagokat, elkészítésük nem kíván bonyolult műveleteket vagy ‘szakácsművészetet’, és nem kell órákat a konyhában tartózkodnunk. Mégis igazi, ízletes és szemet gyönyörködtető süteményeket varázsolhatunk az asztalra.

    2.490 Ft 1.992 Ft -20 %
  • Czanik Balázs: Ünnepelj és Fogyj

    Ünnepelni az egyik legjobb dolog a világon - legyen szó születésnapról, karácsonyról, húsvétról vagy bármilyen jeles alkalomról. Mert akkor felerősödik ...

    Ünnepelni az egyik legjobb dolog a világon – legyen szó születésnapról, karácsonyról, húsvétról vagy bármilyen jeles alkalomról. Mert akkor felerősödik a család jelentősége, energiával töltenek fel a szeretetteljes pillanatok. Ennek pedig elmaradhatatlan része a jóízű lakmározás, a finomabbnál finomabb sütemények, torták, desszertek.

    3.990 Ft 3.192 Ft -20 %
  • Horváth Gábor, Pallagi Ferenc: Furmint szakácskönyv

    A Tokaj-hegyaljai borvidék lankás dombjain elterülő Mádot a furmint, az egykori vulkánokon termő birsalmás-körtés illatú, eleven fehérbor tette világhírűvé. A mádi Gusteau ...

    A Tokaj-hegyaljai borvidék lankás dombjain elterülő Mádot a furmint, az egykori vulkánokon termő birsalmás-körtés illatú, eleven fehérbor tette világhírűvé. A mádi Gusteau étterem azért jött létre, hogy a Szent Tamás Pincészet borait kiváló minőségű ételekkel kísérve, méltó körülmények között lehessen bemutatni. A sikert bizonyítja, hogy a Gusteau-t 2016-ban az év éttermének választották.
    Horváth Gábor séf gyakran főz furminttal, és még több ételéhez ajánlja jó szívvel a furmint borokat. A különleges mádi bor inspirálta őt és csapatát arra, hogy olyan ételeket alkossanak, amelyek mellett a furmint megmutathatja hatalmas tudását. E tudás a Furmint szakácskönyvnek köszönhetően most végre a nagyközönség számára is feltárul.

    7.500 Ft 6.000 Ft -20 %
  • Őszy-Tóth Gábriel: Így főznek az év sportolói

    Kedves Olvasó! Örömünkre szolgál, hogy kezében tarthatja az ,,Így főznek..." sorozatunk immár tizenegyedik kötetét, az ,,Így főznek az Év Sportolói" című könyvet, ...

    Kedves Olvasó! Örömünkre szolgál, hogy kezében tarthatja az ,,Így főznek…” sorozatunk immár tizenegyedik kötetét, az ,,Így főznek az Év Sportolói” című könyvet, amelyben ezúttal 60 neves sportoló szólal meg, mesél gasztronómiai élményeiről. A kötetben minden ételhez készült egy borajánló, amely segíthet abban, hogy megtalálják az étel és a bor felemelő, különleges harmóniáját. Reméljük, hogy a könyv által Ön is újabb felfedezéseket tehet a gasztronómia csodálatos és sokízű világában, együtt kóstolva az ételeket és borokat, s olvasgatva az izgalmas történeteket!

    A könyvben szereplő sportolók névsora:
    Balogh Gábor, Bátorfi Csilla, Benedek Tibor, Berki Krisztián, Bognár György, Csapó Gábor, Cseh László, Csollány Szilveszter, Détári Lajos, Dombi Rudolf, Fábián László, Gergely Gábor, Gergely István, Görbicz Anita, Gyulay Zsolt, Dr. Hargitay András, Hegedűs Csaba, Herr Orsolya, Hornyák Ágnes, Imre Géza, Jónyer István, Juhász Roland, Kiss Gergely, Klampár Tibor, Kovács Antal, Kovács Ágnes, Kovács István Koko, Kovács Katalin, Kovacsicz Mónika, Kovacsics Anikó, Kőbán Rita, Magos Judit, Magyar Zoltán, Martinek János, Mátay Andrea, Mincza-Nébald Ildikó, Mizsér Attila, Mocsai Lajos, Nagy Tímea, Nagy Viktor, Nébald György, Nikolics Nemanja, Pulai Imre, Regőczy Krisztina, Rózsa Norbert, Sallay András, Schmitt Pál, Storcz Botond, Szántó Imre, Szávay Ágnes, Szilágyi Áron, Szucsánszki Zita, Talmácsi Gábor, Temesvári Andrea, Tomori Zsuzsanna, Turi György, Vajda Attila, Varga Dániel, Vörös Zsuzsanna, Wichmann Tamás.

    9.950 Ft 7.960 Ft -20 %
  • Őszy-Tóth Gábriel: Így főznek a katonák

    "Az asztal körül kialakulhat a bajtársiasság, a sorsközösség élménye, az együtt elköltött étkezések során kezdődhetnek vagy mélyülhetnek el barátságok, szakmai kapcsolatok. Az ...

    “Az asztal körül kialakulhat a bajtársiasság, a sorsközösség élménye, az együtt elköltött étkezések során kezdődhetnek vagy mélyülhetnek el barátságok, szakmai kapcsolatok. Az evés, vagy maga az ételnek a megosztása már egy olyan közös tapasztalás, ami egységbe kovácsol, csapatot képez – márpedig kevés olyan, a honvédséghez hasonló hely van, ahol na-gyobb szükségünk lenne arra, hogy embereink egységet alkotva, egymást támogatva és segítve védelmezzék határainkat, hazánkat, életünket és biztonságunkat. És mint tudjuk, nemritkán a férfi szívéhez a gyomrán át (is) vezet az út.”
    Dr. Benkő Tibor vezérezredes
    Honvéd Vezérkar főnök

    8.500 Ft 6.800 Ft -20 %
  • Yotam Ottolenghi, Ramael Scully: Nopi szakácskönyv

    Yotam Ottolenghi világszerte ünnepelt izraeli-brit séf, a modern gasztronómia ismert képviselője. Sikeres londoni delikáteszüzletei mellett 2011-ben nyitotta meg a Sohóban a NOPI ...

    Yotam Ottolenghi világszerte ünnepelt izraeli-brit séf, a modern gasztronómia ismert képviselője. Sikeres londoni delikáteszüzletei mellett 2011-ben nyitotta meg a Sohóban a NOPI éttermet, amely rövid idő alatt a brit főváros kultikus helye lett. Ottolenghi szakácsművészetében felismerhetők izraeli gyökerei, a NOPI-ban a maláj-ausztrál Ramael Scully konyhafőnökkel együtt alkotják meg a rafinált és ízletes, keleti és ázsiai hatásokról árulkodó recepteket.

    A könyv az ízek és aromák lenyűgöző gazdagságát kínálva több mint 100 receptet mutat be az étterem konyhájából, olyanokat, mint a csípős-savanykás görögdinnyeleves, a sütőtök gyömbéres paradicsommal és zöld citromos joghurttal, a sült kacsamell mogyorós sörvajjal, vörös quinoával és gombával, vagy épp a szumákos Martini.

    A gyönyörű fotókkal illusztrált, elegáns kötet tökéletes ajándék a gasztronómia, a szép szakácskönyvek vagy akár az új receptváltozatok rajongói számára.

    5.990 Ft 4.792 Ft -20 %
  • Fördős Zé: Megúszós kaják

    Ezt a könyvet, azt hiszem, pont nektek raktam össze. Nektek, akik szerettek főzni és keresitek az újabb és újabb inspirációkat, de nem ...

    Ezt a könyvet, azt hiszem, pont nektek raktam össze. Nektek, akik szerettek főzni és keresitek az újabb és újabb inspirációkat, de nem tudtok minden alkalommal órákat tölteni a konyhában. Szívesen lepnétek meg valami jó ötlettel a családot, de nem akartok mindig különleges alapanyagokra vadászni. Nektek, akik nem elkummantani akarjátok a főzést, csak meg akarjátok úszni a nagy rumlit, a várakozást, a bonyolultabb lépéseket, az extra hozzávalókat, és a sok mosogatást. Mert még szeretnétek játszani egyet a gyerekkel. Vagy kinyitni egy üveg bort, leülni nyugisan és megnézni egy filmet. Vagy társasozni a haverokkal. A könyvben 84 kipróbált, pik-pak összedobható és mégis isteni finom étel receptje található, mindegyikkel megúszható a nagy felfordulás és learatható minden babér. Főzzetek sokszor, de ne sokáig! És persze, azért még mindig PACAL FOREVER, gyerekek!

    5.990 Ft 4.792 Ft -20 %
  • Katariina Vuori, Janne Pekkala: Szaunaszakácskönyv

    Ízletes, házias ételek és Szent Iván-éjre, gólyaavatásra vagy rákünnepre való fogások egyaránt készülhetnek szaunában: szarvasragu, rákfarok, glögg és kalács... Amíg az étel ...

    Ízletes, házias ételek és Szent Iván-éjre, gólyaavatásra vagy rákünnepre való fogások egyaránt készülhetnek szaunában: szarvasragu, rákfarok, glögg és kalács… Amíg az étel a parti szauna kályháján fő, rajta tarthatjuk a szemünket a vízben játszó gyerekeken, vagy elmerenghetünk az augusztusi alkonyon. A könyvben található összes étel szaunában készült: a szaunakályha tetején vagy az égéstérben, a felöntőkanálban vagy a vízforraló üstben.
    A gőzfürdőzés szüneteiben kirajzolódik a mai finn szaunakultúra képe is: van itt klasszikus gerendaszauna, jég- és sátorszauna, füstös és városi szauna, folyó- és tengerparti szauna, busz- és vasutasszauna, füstölő- és malátaaszaló szauna és még sok minden más. A szaunázás a finn élet szerves része, gyerektől az aggastyánig mindenki együtt izzad, falusiak és városiak, egyetemisták és híres emberek, síoktatók és aranymosók, motorosok és télapók egyformákká válnak a szauna gőzében.

    5.990 Ft 4.792 Ft -20 %