• Dhan Tamang: Latte art – Kávédíszítés nem csak baristáknak

    A világ egyik legjobb latte art művészének könnyen követhető, gazdagon illusztrált utasításai alapján több mint 60 látványos kávédíszítési elemet készíthetünk el. Az ...

    A világ egyik legjobb latte art művészének könnyen követhető, gazdagon illusztrált utasításai alapján több mint 60 látványos kávédíszítési elemet készíthetünk el. Az egyszerű szívtől a színes rózsákon át a 3D-s babyccinomalacig számos formával lenyűgözhetjük barátainkat és családtagjainkat.

    3.500 Ft 2.800 Ft -20 %
  • A pálinka világa Quintessence – 2017

    A Quintessence Pálinkás Könyvek második kötete - a 2016-ban megjelent elso kötethez hasonlóan - három fejezetre tagolódik: I. Gyökerek - múlt, II. Értékek ...

    A Quintessence Pálinkás Könyvek második kötete – a 2016-ban megjelent elso kötethez hasonlóan – három fejezetre tagolódik:
    I. Gyökerek – múlt, II. Értékek – jelen, III. Lehetoségek – jövo.
    A Gyökerek – múlt fejezetben olyan regeszták olvashatók, melyek kiegészítik, árnyalják és pontosítják a pálinka kultúrtörténetével
    kapcsolatos eddigi ismereteinket. Megtudhatjuk, hogy mi volt a klipara, a slivovicza, a vatyka vagy épp a baklya, de
    értesülünk belole a korábbi századok legjellemzobb pálinka fajtáiról, azok fozési sajátosságairól, hogy miként lehetett egy diófalevéllel
    meghatározni a lepárlás végét, vagy hogy miért követelte a reformkorban Wesselényi Miklós a gabonából való pálinkafozés
    betiltását.
    Az Értékek – jelen fejezetben a 2017. évi Quintessence Pálinkaverseny azon 82 darab aranyérmes kereskedelmi tételét mutatjuk
    be magyar és angol nyelven, melyek a pálinkabarát fogyasztók számára hozzáférhetoek, illetve a jelen értékeit kiemelkedoen
    megtestesítik és reprezentálják.
    A Lehetoségek – jövo fejezet a szukebb pálinkás szakmának, de a szélesebb közönségnek is konkrét szakmai ismereteket
    szeretne nyújtani, hogy a pálinkáik még jobbak legyenek, az olvasók, a pálinkát készítok szakmai ismeretei bovüljenek. Ez alkalommal
    a Vilmoskörte és a Szomolyai Feketecseresznye pálinkakészítés során lehetséges tudatosabb felhasználásáról tájékozódhatnak
    a tisztelt olvasók, amit konkrét kutatási-vizsgálati eredményekkel támaszt alá a szerzo. A fejezet másik tanulmánya
    egy sorozat elso fejezete, amely az almatermésu gyümölcsökbol készített pálinkák legalapvetobb fajtasajátosságait veszi számba,
    kitérve a versenyeken legtöbbször nevezett fajtatiszta pálinkák egyedi jellemzoire is. Bátor és egyedülálló vállalkozás ez, hiszen az
    utóbbi években megsokszorozódott, ugrásszeruen megnott a fajta tiszta gyümölcspálinkák és az egzotikus gyümölcsökbol készült
    párlatok száma. Ezek fajta jellegérol, jellemzo karakterérol pedig alig vagy egyáltalán nem ejtenek szót a közkézen forgó szakmai
    kiadványok és könyvek.
    E hármas egységben a gasztrovilág megszállott ínyenceitol kezdve, a pálinka eloállításával foglalkozó szakembereken át, egészen
    e nevezetes hungarikumunk kultúrtörténete iránt érdeklodo olvasóig és az egyszeru pálinka fogyasztóig mindenki talál
    a maga számára érdekes, eddig nem ismert epizódokat, útmutatókat vagy épp tanácsokat. Olyan szakmai ismereteket, ami továbbgondolásra
    érdemes, ami pozitívan befolyásolja a pálinkáról alkotott összképet határon innen és túl, ami elosegíti a minoségi
    pálinkakészítés és fogyasztás felnottkorba lépését, magasabb szintre emeli, pozitívan befolyásolja a pálinkák kulturált és érto
    fogyasztói attitudjét.
    A Függelékben a Quintessence (VIII.) Pálinka- és Párlatverseny – 2017 adatait és eredményét tesszük közre. A fotók a Miskolc –
    Lillafüred Palotaszállójában idén januárban megrendezésre kerülo díjkiosztó gálán készültek.
    Takács László
    szerkeszto,
    a Quintessence Pálinka- és Párlatverseny versenyigazgatója

    5.000 Ft 4.000 Ft -20 %
  • Szabó Edit (szerk): Gyengébb? Nem!

    Ebben a könyvben huszonhat remek nő mesél az életéről. Mindannyian a borok világában dolgoznak, olyan terepen mozognak, ahol korábban hagyományosan férfiak ültek ...

    Ebben a könyvben huszonhat remek nő mesél az életéről. Mindannyian a borok világában dolgoznak, olyan terepen mozognak, ahol korábban hagyományosan férfiak ültek a kormánynál. Magabiztosan, céltudatosan vezetnek. Van közöttük tulajdonos, birtokigazgató, szőlész és borász, mindegyikük máshol tart az útján, de büszkék arra, amit eddig elértek, és nem cserélnének senkivel. Néhányan gyerekkori álmukat váltották valóra, mások felnőtt fejjel merészkedtek először a pince mélyére, megint mások az apától megörökölt, nehéz “autót” szelídítették magukhoz, de előbb-utóbb mind megtanulta, hol kell megpiszkálni a motort, ha baj van. Bemutatják a boraikat, amelyekre büszkék, és bizonyítják jártasságukat a konyhában is. Mesélnek a mindennapjaikról, a családjukról, a sikereiről és a kudarcaikról, mindarról, ami elindította őket azon az úton, amelyen ma is járnak.

    5.990 Ft 4.792 Ft -20 %
  • Madeline Puckette , Justin Hammack: A bor nagykönyve

    Hogyan értékeljük a jó borokat? A winefolly.com megkerülhetetlen, ha szeretnénk többet megtudni a borokról. A díjnyertes, profik és amatőrök ezrei által kedvelt internetes ...

    Hogyan értékeljük a jó borokat?
    A winefolly.com megkerülhetetlen, ha szeretnénk többet megtudni a borokról. A díjnyertes, profik és amatőrök ezrei által kedvelt internetes oldal alapján elkészült könyv egy újszerű, olvasóbarát borkalauz, áttekinthető és könnyen érthető infografikákkal.
    A Wine Folly – A borok nagykönyve logikus felépítésének köszönhetően egyszerre könnyű és szórakoztató nagyszerű borokra bukkanni.
    A könyv a sznobizmust félretéve, közérthető módon magyarázza el, hogyan kóstoljunk, miként ismerjük fel a kiváló minőséget és hogyan találjunk olyan bort, amelyet alkalomtól függetlenül szeretni fogunk.

    A következő főbb témákról olvashatunk benne:
    BOROS ALAPOK ÁTTEKINTÉSE
    A LEGFONTOSABB ÉS A KEVÉSBÉ ISMERT BOROK BEMUTATÁSA
    BOROK ÉS ÉTELEK PÁROSÍTÁSA
    BORVIDÉKEK RÉSZLETES TÉRKÉPEKKEL

    “A bor jó móka. Összetett, vibráló és jelentőségteljes. Az életünk részévé kell tennünk… ahogy ezt a könyvet is.”
    GEOFF KRUTH, mestersommelier, a GuildSomm.com elnöke

    “Boros navigátor, amely játszi könnyedséggel vezeti a borkedvelőket, hogy jobban megismerjék a borokat, azok eredetét, és a különféle borvidékeket.” – DR. ANDREW L. WATERHOUSE, a davisi Kaliforniai Egyetem borászprofesszora

    MADELINE PUCKETTE a Court of Master Sommeliers okleveles sommelier-je. Korábban a dizájn világában dolgozott, többek között ez inspirálta a winefolly.com tartalmát. Munkáit a Wines of France, a Court of Master Sommeliers és a Guild of Sommeliers is felhasználta. 2013-ban az International Wine & Spirit Competitionön a Wine Folly lett az év bor/égetett szesz blogoldala.
    JUSTIN HAMMACK a Wine Folly társalapítója. Az üzleti stratégiáért, a technológiai fejlesztésekért és az információk képi megjelenítéséért felelős.

    5.500 Ft 4.400 Ft -20 %
  • Davide Manzoni, Fabio Petroni: Koktélok borral

    Gianfranco Di Niso és a többi profi mixer kísérleteinek és kreativitásának, valamint Fabio Petroni fotográfus gyönyörű képeinek köszönhetően ebben a könyvben eredeti és innovatív koktélreceptek találhatók ...

    Gianfranco Di Niso és a többi profi mixer kísérleteinek
    és kreativitásának, valamint Fabio Petroni
    fotográfus gyönyörű képeinek köszönhetően ebben
    a könyvben eredeti és innovatív koktélreceptek
    találhatók – legtöbbju¨k teljesen új kreáció -,
    melyben a bor az egyik alkotóelem. Megismerhetju¨k
    a nagy klasszikusokat, és azok modern változatait.
    A szerző összegyűjtötte a koktélok legújabb
    generációját, melyek vermuttal vagy éppen száraz,
    édes vagy illatos borokkal, olyan speciális, erősített
    borokkal, mint a sherry, a marsala, a madeira,
    a samosi vagy a portói készu¨lnek. Ebből a könyvből
    mindent meg fog tudni, amit a gyors és finom
    italok készítéséről tudni kell.

    3.990 Ft 3.192 Ft -20 %
  • Robert W. Thurston: Kávé

    Ez az egyedülálló kötet segít felfedezni a kávébab és az ital hihetetlenül gazdag, és laikusok által csak kevéssé ismert világát. Vezető szakértők ...

    Ez az egyedülálló kötet segít felfedezni a kávébab és az ital hihetetlenül gazdag, és laikusok által csak kevéssé ismert világát. Vezető szakértők mesélnek a kávé történetéről, elterjedéséről, műveléséről, előkészítéséről, eladásáról, valamint a kávéipart érintő legfontosabb környezetvédelmi és társadalmi kérdésekről. A fejezeteket olvasva megismerkedhetünk a pörkölés tudományával (vagy inkább művészetével), a kóstolással és mindennel, ami ahhoz kell, hogy megszülethessen a tökéletes csésze kávé. Kövessük együtt kedvenc italunk kalandos útját az ültetvényektől a legdivatosabb kávézókig!

    5.999 Ft 4.799 Ft -20 %
  • Carla Bardi: Smoothie – Idd magad egészségesre!

    "Könyvünk több mint 100 finom ital receptjét tartalmazza: smoothie-k, valamint gyümölcs- és zöldséglevek receptjeit. Valamennyi nagyon gyorsan és könnyen elkészíthető, így ideálisak a ...

    “Könyvünk több mint 100 finom ital receptjét tartalmazza: smoothie-k, valamint gyümölcs- és zöldséglevek receptjeit.
    Valamennyi nagyon gyorsan és könnyen elkészíthető, így ideálisak a hirtelen ránk törő éhség enyhítésére vagy remek reggelik rohanós munkanapokra. Könyvünkben helyet kapott egy olyan fejezet is, melyben desszert smoothie-k szerepelnek – fogyasztásuk nagyszerű módja egy egészséges étkezés lezárásának. A receptek elkészítéséhez csak egy turmixgépre és egy gyümölcscentrifugára (vagy gyümölcs-és zöldségprésre) lesz szükségünk.

    Válogassunk a különböző egészséges zöldség és gyümölcslevek között, mint például a Korianderes – mandulás méregtelenítő smoothie, a Spenótos-szójatejes ital búzafűlével és gingkóval vagy a Banános – őszibarackos smoothie búzacsírával. Kóstoljuk meg Vereb Adri szuperélelmiszerekből készült energetizáló és vitamindús receptjeit, például a vegán és gluténmentes Stresszoldó zöld smoothie-t vagy az Ananász-avokádó zöld smoothie-t.

    2.990 Ft 2.392 Ft -20 %
  • Kávémánia – 1X1 konyha

    Az 1x1 konyha sorozat a legegyszerűbb ételektől a különlegesebb fogásokig számos étel receptjét mutatja be, kiegészítve az elkészítésüket segítő útmutatókkal, a konyhai ...

    Az 1×1 konyha sorozat a legegyszerűbb ételektől a különlegesebb fogásokig számos étel receptjét mutatja be, kiegészítve az elkészítésüket segítő útmutatókkal, a konyhai munkát megkönnyítő tippekkel.
    A sorozat egyes kötetei egy-egy témát ölelnek fel, így alaposabban körüljárhatjuk az ételek egy csoportját, ötleteket kaphatunk, ha bizonyos témában keresünk, vagy éppen megismerhetjük egy földrajzi régió kulináris szokásait.
    A leírásokat színes, étvágygerjesztő fotók illusztrálják, emellett a zsebkönyv formátum lehetővé teszi, hogy főzés közben magunk előtt tartsuk a konyhapulton a recepteket.

    599 Ft 479 Ft -20 %
  • Dr. Hérics-Tóth Jenő: Kisüsti pálinka – Szeszfőzés gyümölcsökből

    Ajánlom a könyvet mindazoknak, akik egy könyvtől azt várják, hogy a szerző a tudását kívánja átadni. Ezt tette a Nagyapám is.

    Ajánlom a könyvet mindazoknak, akik egy könyvtől azt várják, hogy a szerző a tudását kívánja átadni. Ezt tette a Nagyapám is.

    1.600 Ft 1.280 Ft -20 %
  • Pezsgőkalauz 2017 – Vince Magazin különszám

    Mi a különbség charmat és méthod traditionelle között? Milyen pohárból igyuk a pezsgőt és használ-e a kiskanál a buborékok őrzésére? Melyik volt ...

    Mi a különbség charmat és méthod traditionelle között? Milyen pohárból igyuk a pezsgőt és használ-e a kiskanál a buborékok őrzésére? Melyik volt Marylin Monroe kedvenc champagne-a és miért vásárolnak amerikai rapperek pezsgőházat? Mindezekre választ kaphatnak 140 oldalas, gyönyörű fotókkal illusztrált Pezsgőkalauzunkból, amelyben közreadjuk az elmúlt évek pezsgőtesztjeinek legjobbjait is. A pezsgőházak az állandóságra törekednek – kiadványunkból kiderül, hogy a vaktesztek elfogulatlan értékelései alapján melyik hazai és külföldi pezsgőházaknak sikerül folyamatosan magas minőséget produkálni.

    1.990 Ft 1.592 Ft -20 %