Glutén-Laktózmentes ételek

  • Kiss Dóri: Életem gluténmentesen

    Kiss Dóri 2012 augusztusában hiánypótló felületként Gluténmentes élet néven blogot indított azzal a céllal, hogy segítsen gluténérzékeny sorstársainak. Az oldalnak mára több tízezer követője van.A ...

    Kiss Dóri 2012 augusztusában hiánypótló felületként
    Gluténmentes élet néven blogot indított azzal a céllal,
    hogy segítsen gluténérzékeny sorstársainak. Az oldalnak
    mára több tízezer követője van.

    A blogger első könyvében az eltelt öt évnek a tapasztalatait, a betegséggel folytatott küzdelem tanulságait osztja meg az olvasókkal, 35 gondosan összeválogatott, bármilyen hétköznapi vagy különleges alkalomra elkészíthető gluténmentes étel receptjével megspékelve.

    Lehet akár egy átlagos munkanap, karácsony vagy nyári pancsolás csalogató parti büfékkel, Dóri elárulja, hogyan süssünk glutén nélküli bagettet, zserbós csillagkalácsot, rizslisztes kenyérlángost, de kiderül az is, hogy a vajpuha krumplis pogácsa vagy a gyümölcsös túrótorta miként varázsolhatja el percek alatt a hozzánk érkező, nem gluténérzékeny, de annál éhesebb vendégeket.

    4.990 Ft 3.992 Ft -20 %
  • Domokos Annamária: Sütibirodalom – Glutén-, tej- és finomított cukormentes receptek gyerekeknek

    Domokos Annamária vagyok, 2012 óta glutén- tej- és cukormentes paleo sütiket alkotok, fejlesztek és forgalmazok. A Sütibirodalom szakácskönyvben található édességeket azoknak a ...

    Domokos Annamária vagyok, 2012 óta glutén- tej- és cukormentes paleo sütiket alkotok, fejlesztek és forgalmazok. A Sütibirodalom szakácskönyvben található édességeket azoknak a gyerekeknek álmodtam meg, akik valamilyen ételérzékenységgel vagy táplálkozási problémával küzdenek. Ezek az ínycsiklandó receptek arra is kiválóan alkalmasak, hogy irányt mutassunk gyermekeinknek az egészséges táplálkozás felé és bevezessék őket a konyha varázslatos világába. A recepteket úgy állítottam össze, hogy a kezdő kis kukták és a konyhában már otthonosan mozgó gyerkőcök egyaránt megtalálják köztük a kedvükre valót, és sikerélményt jelentsen számukra az elkészítésük.

    1.990 Ft 1.592 Ft -20 %
  • Lénárt Gitta: Élő növényi sajtok, tejek – Nyers finomságok, nemcsak laktózérzékenyeknek!

    A teljes értékű növényi táplálkozás a legtermészetesebb, az emberi szervezethez legközelebb álló étrend. Az utóbbi 200 év során azonban az élelmiszeripar olyan ...

    A teljes értékű növényi táplálkozás a legtermészetesebb, az emberi szervezethez legközelebb álló étrend. Az utóbbi 200 év során azonban az élelmiszeripar olyan mértékben írta át étkezési szokásainkat, hogy azt már az emberi szervezet genetikailag képtelen követni. Egyre több mesterséges anyagot, számunkra feldolgozhatatlan összetevőt viszünk be szervezetünkbe, és miközben vitamin- és ásványianyag-hiánnyal küzdünk, a rengeteg “üres” kalóriának köszönhetően túlsúlyosak vagyunk. Civilizált világunkban még soha nem volt ennyi táplálékallergiás! Akár egészségügyi okból (laktózérzékenység), akár etikai megfontolásból mondunk le az állati tejek és tejtermékek fogyasztásáról, a megvalósítás – ötlet hiányában – gyakran nehézségekbe ütközik. Pedig van megoldás: diófélékből néhány egyszerű alapanyag hozzáadásával nagyon finom növényi tejeket, sajtokat készíthetünk, ráadásul igen egyszerűen.

    Lénárt Gitta, a nyers táplálkozás szakértőjének új “élő” könyve ezúttal a növényi tejek, sajtok és túrófélék készítésének világába vezeti el az olvasót. Szemgyönyörködtető és ínycsiklandó receptjeivel nemcsak azoknak kínál egészséges alternatívát, akik szeretnének áttérni a teljes értékű növényi étrendre, hanem remek ötletekkel szolgál az új és izgalmas ízeket kedvelő kísérletezőknek is.

    3.290 Ft 2.632 Ft -20 %
  • Adorján Éva: Egészséges finomságok – Nyers ételek tej, tojás és glutén nélkül

    Adorján Éva a nyugaton egyre szélesebb körben hódító nyers-vegán étkezési kultúra egyik hazai hírhozója. A könyvben szereplő válogatott finomságokat először látva és ...

    Adorján Éva a nyugaton egyre szélesebb körben hódító nyers-vegán étkezési kultúra egyik hazai hírhozója. A könyvben szereplő válogatott finomságokat először látva és kóstolva biztosan nem gondolná az Olvasó, hogy ezek a torták és piték, trüffelek és kekszek glutén, tej, tojás és hozzáadott cukor, sőt sütés-főzés nélkül készülnek.
    A könyv receptjei azonban nem csak ezért különlegesek: egész évben elkészíthetők, és minden alkalomra találunk köztük ínycsiklandó desszerteket az egyszerű, uzsonnára is majszolható finomságoktól az ünnepi tortákig. Adorján Éva megmutatja, hogy egészséges alapanyagokból, a tápanyagokat és vitaminokat megőrizve is készíthetünk mennyei édességeket, anyaként azokra a szülőkre is gondolva, akik édesszájú csemetéiknek egészséges és tápláló alternatívát szeretnének nyújtani.

    Eddig egy hazai kiadású könyv sem mutatta be ilyen vonzó módon a nyers-vegán táplálkozást. Éva finomságai szemet gyönyörködtetők, a receptekben pedig lenyűgöző ügyességgel bánik a csakis növényi hozzávalókkal. Erre a kiadványra nemzetközi viszonylatban is büszkék lehetünk. Az itthoni első nyers-vegán cukrászda nevében csak annyit mondhatunk: az Egészséges finomságok a kedvenc magyar szakácskönyvünk!

    3.999 Ft 3.198 Ft -20 %
  • Dr. Andrási Nóra: Mindenmentes 2.

    A nagy sikerű Mindenmentes kötet második része. Az első szakácskönyv hazai olvasói sikere után - melyet idén egy rangos nemzetközi versenyen, a Gourmand ...

    A nagy sikerű Mindenmentes kötet második része. Az első szakácskönyv hazai olvasói sikere után – melyet idén
    egy rangos nemzetközi versenyen, a Gourmand World Cookbook Awards-on elért két harmadik helyezés
    koronázott a vegán és a diétás könyvek kategóriájában – az új kötet is azt szeretné bemutatni, hogy a Mindenmentes
    korántsem az ízek, a zamatok hiányát, hanem a teljes értékű, egészséges és tápláló alapanyagokból
    készült ételeket jelenti a mindennapokban.
    Szerzője, az eredetileg gyógyszerész és kutató Dr. Andrási Nóra, a Nóri mindenmentes konyhája blog írója
    újabb 70 receptet gyűjtött össze a cukor-, glutén-, tejtermék- és tojásmentes, valamint a 160 gramm szénhidrá-
    tos diétába illeszthető, és vegán ételekhez. A receptek a házilag készült pékáruk és vegán tejtermékek mellett
    könnyen elkészíthető útravalókat, hétköznapi és hétvégére való főételeket, illetve desszerteket sorakoztatnak
    fel, az allergének okán külön jelölve a magmentes és szójamentes ételeket. Az elkészítésben segítenek a jól
    strukturált leírások és a jelölt elkészítési idő, a szerző tippjei pedig a recepteken kívül egy külön fejezetben is
    helyet kaptak.
    Dr. Andrási Nóra egymást kiegészítő, személyes példán alapuló könyvei nemcsak azoknak segítenek, akiknek
    száműzniük kell az étrendjéből bizonyos alapanyagokat, élelmiszer-összetevőket, de örömmel, kockázatok
    nélkül szeretnének alkotni a konyhában, hanem olyan olvasóknak is inspirációként szolgálnak, akiket szerencsés
    módon nem érint a táplálékallergia, de szeretnének egészségesebben, tudatosabban táplálkozni, aktív
    életet élni, vagy a vegán konyha világával ismerkedni.

    4.990 Ft 3.992 Ft -20 %
  • Teljes élet gluténmentesen

    "Gluténmentes étrendet követni nem könnyű, de nem lehetetlen! Könyvünk több mint 100 finom és tápláló gluténmentes étel receptjét tartalmazza, a reggelitől, az ...

    “Gluténmentes étrendet követni nem könnyű, de nem lehetetlen! Könyvünk több mint 100 finom és tápláló gluténmentes étel receptjét tartalmazza, a reggelitől, az ebéden át a vacsoráig – sőt rágcsálnivalókra és desszertekre is adunk ötleteket.

    Kezdjük a napot például egy gluténmentes granolával vagy egy szelet finom reggeli mandulás süteménnyel, tízóraira nassolhatunk magvakból készült krékert vagy sajtos rudat, ebédre pedig magunkkal vihetünk egy szelet gluténmentes pizzát vagy gombás, kecskesajtos quiche-t. Vacsorára már a húsimádóknak sem kell nélkülözniük. Mit szólna például egy gesztenyés marharaguhoz vagy egy csirkés casserole-hoz gluténmentes gombóccal? Természetesen a desszert sem maradhat el! A legjobb, ha szép sorjában kipróbáljuk valamennyit: az ínycsiklandó kekszektől, az isteni habcsókokon és macaronok át a lenyűgöző totákig!

    2.990 Ft 2.392 Ft -20 %
  • Czanik Balázs: Sütizz és fogyj

    Örök harcban állsz a kilókkal, netán a laktózzal vagy gluténnal? Akkor a "Sütizz és fogyj!" megoldást nyújthat problémáidra! Czanik Balázs vagyok, személyi edző, ...

    Örök harcban állsz a kilókkal, netán a laktózzal vagy gluténnal? Akkor a “Sütizz és fogyj!” megoldást nyújthat problémáidra!
    Czanik Balázs vagyok, személyi edző, a Capoeira Aerobik megalkotója. Kicsi gyerekkorom óta a sport az életem része, közel két évtizede pedig nem csak a saját egészségem és örömöm miatt foglalkozom vele, hanem azért, hogy minél több embert tereljek az egészséges életmód felé vezető útra. Ezért készült el ez a kötet is.
    Elsősorban olyan emberekkel találkozom, akik a súlyukkal küzdenek. Azt tapasztalom, hogy ha már rászánták magukat a mozgásra, akkor ugyan nagy lépést tettek önmagukért, de azonnal adódik a következő probléma: mit és hogyan egyenek? A súlyvesztést a legtöbben csökkentett szénhidrát bevitellel tudják elérni, vagyis az édességeket és a liszttel készült ételeket száműzik az életükből. Azonban hosszútávon nem lehet ezek nélkül létezni, sikeres életmódváltást véghezvinni pedig biztosan nem.
    Éppen ezért szeretnék támaszt nyújtani neked. Ha hoztál egy remek döntést, hogy egészségesebben fogsz élni, akkor ne kelljen teljesen megvonnod magadtól a “bűnösnek” számító édességet sem!
    A csapatommal régóta kísérletezünk, fejlesztjük a termékeket, hogy az ízletes, de csökkentett szénhidráttartalmú, laktóz- vagy gluténmentes finomságokat magad is elkészíthesd otthon. Munkánk végére értünk, ezért a sokszor tesztelt, kalóriaértékeket, szénhidrát-, glutén- és laktóz mennyiséget tartalmazó mintegy félszáz receptet szeretettel nyújtom át neked; úgy, mint egy tálca süteményt!
    Fogyaszd és fogyj egészséggel!

    3.990 Ft 3.192 Ft -20 %
  • dr. Tolnai Orsolya: Érzékenyek desszertes könyve Glutén-, laktóz- és cukormentes desszertek

    Ismét hiánypótló mű született az érzékenyek konyhaművészetében: kezében tartja a legfinomabb desszertek gyűjteményét Dr. Tolnai Orsolya tálalásában! Miután inzulinrezisztenciát, glutén-, és laktózérzékenységet ...

    Ismét hiánypótló mű született az érzékenyek konyhaművészetében: kezében tartja a legfinomabb desszertek gyűjteményét Dr. Tolnai Orsolya tálalásában! Miután inzulinrezisztenciát, glutén-, és laktózérzékenységet is diagnosztizáltak a szerzőnél, nem volt más választása mint, hogy glutén-, laktóz-, és cukormentes édességeit is kikísérletezze sorstársai legnagyobb örömére.

    Ahogy nagysikerű Érzékenyek szakácskönyvében, úgy ezen kötetében is egyszerűen magával ragadja az olvasót közvetlen stílusa, ételek iránti szenvedélye, igényes tálalása, felfedezésre váró kivételes ízpárosításai.

    Ismeretlen vizekre evezett és mestere lett a “mindenmentes” finomságoknak és a különleges ízek harmóniájának. Étlapján desszertjeit újragondolta, reform alapanyagokkal megbolondította, egyszerre inspiráló és ínycsiklandó képekkel illusztrálta. A szerző olyan megvalósítható recepteket tartalmazó gyűjteménnyel örvendezteti meg olvasóit, amelyben az áfonyás pite és a banános palacsinta éppúgy képviselteti magát, mint a zöld teás totutorta, csokoládés chia mag puding vagy a narancsos, rózsavizes marcipán.

    A fantáziadús finomságok elkészítésénél pontos útmutatásaival, zseniális ötletei megvalósításaival, kipróbált arányainak követésével a kezdők és a haladók is elsöprő sikerrel léphetik át ‘érzékenységük’ korlátait! Segítségével egy fárasztó nap után is gyorsan elkészíthető, ellenállhatatlanul finom édességekkel kényeztethetik magukat, nyűgözhetik le vendégeiket.

    Előszeretettel ajánljuk ezt a desszertes könyvet tudatosan étkezőknek, táplálékallergiával küzdőknek és a reform alapanyagokkal kísérletezőknek egyaránt, melyben minden egyes finomság egy új kezdet, egy mennyei ízkavalkád!

    Kedves Olvasó!

    Abban a megtiszteltetésben van részem, hogy dr. Tolnai Orsolya második szakácskönyvét ajánlhatom a figyelmébe.

    Orsi e desszertes könyvvel elsősorban a hozzá hasonlóan táplálék-intoleranciában szenvedők életét szeretné megédesíteni, ugyanakkor kalandos utazásra invitál mindenkit glutén-, laktóz-, cukormentes receptjeinek világába, aki egészségesebben, tudatosabban szeretne táplálkozni, vagy csak kipróbálna valami újat, szokatlant.

    Az általa készített szemet gyönyörködtető fényképekkel illusztrált receptek valamennyiünk számára lehetőséget kínálnak a lelkiismeret-furdalás nélküli nassolásra, miközben igazán extrém alapanyagokkal is megismerkedhetünk. Orsi ötletei kifogyhatatlanok, ezt tükrözi a receptek sokszínűsége. Torták, pudingok, palacsinták, bonbonok és még sok minden más elkészítéséhez útmutatást kapunk Tőle. Az édességek rendkívül finomak, ízletesek és könnyen elkészíthetőek.

    Úgy gondolom, hogy az “érzékenyek” számára e könyv -ahogy a korábbi szakácskönyv is- igazán nagy kincs, óriási segítség megnehezített táplálkozásuk színesebbé tételéhez.

    Miután végigkísérhettem e könyv elkészültének szinte valamennyi lépését az ötletgazdag receptek születésétől a csodálatos fényképek elkészültéig, és számos édességet magam is megkóstolhattam, büszkén és bátran ajánlom Orsi barátnőm könyvét MINDENKINEK…

    dr. Matécsáné dr. Sergyán Barbara

    4.410 Ft 3.528 Ft -20 %
  • Hadarik Rita: Glutén nélkül

    A BOOOK Kiadó egészségtudatos sorozata új könyvvel bővül, ami ezúttal a gluténmentes étrendet és életmódot helyezi a középpontba. Szerzője, Hadarik Rita - ...

    A BOOOK Kiadó egészségtudatos sorozata új könyvvel bővül, ami ezúttal a gluténmentes étrendet és életmódot helyezi a középpontba. Szerzője, Hadarik Rita – a Rita konyhája bloggere, valamint gluténmentes lisztek fejlesztője – a gluténmentes konyha alapjait mutatja be izgalmas, színes formában. A Glutén nélkül című könyvünk számos, eddig már jó ideje bevált és sikerrel kipróbált recept mellett sok új finomságot vonultat fel úgy, hogy közben az olvasó megismerkedhet az egészségtudatos táplálkozás alapjaival is.
    A 80, különböző ételtípusra bontott recept nemcsak a gluténérzékenyek számára jelenthet új alternatívát a mindennapi étkezések megtervezésében, hanem azoknak is, akik kiegyensúlyozott, tudatosabb táplálkozásra törekednek. Bár a könyv elsődleges üzenete a gluténmentes étkezés harmonikus megtervezése, a receptekben külön jelezzük az egyéb allergéneket, mentességeket, valamint a tápérték-számításokat is.
    A könyv további különlegessége, hogy a gluténérzékenység és a diéta lelki hátterét is feltárja, ami reményeink szerint segít elfogadni és elfogadtatni az ezzel járó nehéz élethelyzeteket, lelkiállapotokat.

    4.990 Ft 3.992 Ft -20 %
  • Kiss Móni: 4×15 – Négy évszak receptjei ételallergiásoknak

    "Élj te is egészségesebben és ezáltal boldogabban a ""mentes"" étrend következtében! - Anyaaa, ez nem finom! - Anyaaa, ez meg már hogy néz ki!Valljuk ...

    “Élj te is egészségesebben és ezáltal boldogabban a “”mentes”” étrend következtében!
    – Anyaaa, ez nem finom!
    – Anyaaa, ez meg már hogy néz ki!

    Valljuk be, a “”mentes”” étrendre való átállás nehéz. E könyv szerzőjének is az volt, aki saját betegsége okán kényszerült rá a váltásra. Évekig tartott és sok százezer forintba került, míg Kiss Móni (Mona) megalkotta az ebben a könyvben található rendkívül ízletes recepteket. A probléma az volt, hogy ezek az ételek először nem voltak finomak. Aztán amikor megtalálta a megfelelő ízeket, nem álltak össze, szétestek a kreálmányai. Sokaknak, főleg kezdőknek okoz gondot a gluténmentes kenyér, illetve a glutén- és cukormentes sütemények elkészítése. Ebben a könyvben ezekre a nehézségekre is megtalálod a választ, így még az édességeket is könnyen el tudod majd készíteni.

    Ha egyszerűen csak alkalmazod Mona receptjeit, akkor nem kell keresztülmenned azon a sok nehézségen, amin ő már túl van.

    Mindegy, hogy egészségügyi okokból vagy amiatt kerülöd a különböző élelmiszerallergéneket, hogy vitálisabbnak érezd magad, ebben a könyvben megtalálod azt a 60 receptet, amit Mona a legjobbnak ítélt az utóbbi évek terméséből ehhez. A könyvben egyaránt találsz ízletes reggeliket, ebédeket és vacsorákat, illetve egyszerűbb, mindennapi ételeket és kiemelt alkalmakra való ínycsiklandó finomságokat.
    A téma szakértői szerint mindenképp megéri az étrendváltás, még azoknak is, akiknek nincs ételallergiájuk (vagy csak nem tudnak róla, hogy lenne).

    A fantasztikus ízek és színek téged is meg fognak győzni arról, hogy a “”mentes”” élet a közhiedelemmel ellentétben nem a lemondásokról, hanem a nyereségekről szól.

    El sem tudod képzelni, hogy mennyi energiád lesz, ha áttérsz erre az étrendre, úgyhogy itt az ideje, hogy jobban táplálkozz, élvezd az életet és egészségesebben élj.”

    3.300 Ft 2.640 Ft -20 %