Gasztronómia

Ajánlatunk

  • Dhan Tamang: Latte art – Kávédíszítés nem csak baristáknak

    A világ egyik legjobb latte art művészének könnyen követhető, gazdagon illusztrált utasításai alapján több mint 60 látványos kávédíszítési elemet készíthetünk el. Az ...

    A világ egyik legjobb latte art művészének könnyen követhető, gazdagon illusztrált utasításai alapján több mint 60 látványos kávédíszítési elemet készíthetünk el. Az egyszerű szívtől a színes rózsákon át a 3D-s babyccinomalacig számos formával lenyűgözhetjük barátainkat és családtagjainkat.

    3.500 Ft 2.800 Ft -20 %
  • Horváth Gábor, Pallagi Ferenc: Furmint szakácskönyv

    A Tokaj-hegyaljai borvidék lankás dombjain elterülő Mádot a furmint, az egykori vulkánokon termő birsalmás-körtés illatú, eleven fehérbor tette világhírűvé. A mádi Gusteau ...

    A Tokaj-hegyaljai borvidék lankás dombjain elterülő Mádot a furmint, az egykori vulkánokon termő birsalmás-körtés illatú, eleven fehérbor tette világhírűvé. A mádi Gusteau étterem azért jött létre, hogy a Szent Tamás Pincészet borait kiváló minőségű ételekkel kísérve, méltó körülmények között lehessen bemutatni. A sikert bizonyítja, hogy a Gusteau-t 2016-ban az év éttermének választották.
    Horváth Gábor séf gyakran főz furminttal, és még több ételéhez ajánlja jó szívvel a furmint borokat. A különleges mádi bor inspirálta őt és csapatát arra, hogy olyan ételeket alkossanak, amelyek mellett a furmint megmutathatja hatalmas tudását. E tudás a Furmint szakácskönyvnek köszönhetően most végre a nagyközönség számára is feltárul.

    7.500 Ft 6.000 Ft -20 %
  • Őszy-Tóth Gábriel: Így főznek az év sportolói

    Kedves Olvasó! Örömünkre szolgál, hogy kezében tarthatja az ,,Így főznek..." sorozatunk immár tizenegyedik kötetét, az ,,Így főznek az Év Sportolói" című könyvet, ...

    Kedves Olvasó! Örömünkre szolgál, hogy kezében tarthatja az ,,Így főznek…” sorozatunk immár tizenegyedik kötetét, az ,,Így főznek az Év Sportolói” című könyvet, amelyben ezúttal 60 neves sportoló szólal meg, mesél gasztronómiai élményeiről. A kötetben minden ételhez készült egy borajánló, amely segíthet abban, hogy megtalálják az étel és a bor felemelő, különleges harmóniáját. Reméljük, hogy a könyv által Ön is újabb felfedezéseket tehet a gasztronómia csodálatos és sokízű világában, együtt kóstolva az ételeket és borokat, s olvasgatva az izgalmas történeteket!

    A könyvben szereplő sportolók névsora:
    Balogh Gábor, Bátorfi Csilla, Benedek Tibor, Berki Krisztián, Bognár György, Csapó Gábor, Cseh László, Csollány Szilveszter, Détári Lajos, Dombi Rudolf, Fábián László, Gergely Gábor, Gergely István, Görbicz Anita, Gyulay Zsolt, Dr. Hargitay András, Hegedűs Csaba, Herr Orsolya, Hornyák Ágnes, Imre Géza, Jónyer István, Juhász Roland, Kiss Gergely, Klampár Tibor, Kovács Antal, Kovács Ágnes, Kovács István Koko, Kovács Katalin, Kovacsicz Mónika, Kovacsics Anikó, Kőbán Rita, Magos Judit, Magyar Zoltán, Martinek János, Mátay Andrea, Mincza-Nébald Ildikó, Mizsér Attila, Mocsai Lajos, Nagy Tímea, Nagy Viktor, Nébald György, Nikolics Nemanja, Pulai Imre, Regőczy Krisztina, Rózsa Norbert, Sallay András, Schmitt Pál, Storcz Botond, Szántó Imre, Szávay Ágnes, Szilágyi Áron, Szucsánszki Zita, Talmácsi Gábor, Temesvári Andrea, Tomori Zsuzsanna, Turi György, Vajda Attila, Varga Dániel, Vörös Zsuzsanna, Wichmann Tamás.

    9.950 Ft 7.960 Ft -20 %
  • Őszy-Tóth Gábriel: Így főznek a katonák

    "Az asztal körül kialakulhat a bajtársiasság, a sorsközösség élménye, az együtt elköltött étkezések során kezdődhetnek vagy mélyülhetnek el barátságok, szakmai kapcsolatok. Az ...

    “Az asztal körül kialakulhat a bajtársiasság, a sorsközösség élménye, az együtt elköltött étkezések során kezdődhetnek vagy mélyülhetnek el barátságok, szakmai kapcsolatok. Az evés, vagy maga az ételnek a megosztása már egy olyan közös tapasztalás, ami egységbe kovácsol, csapatot képez – márpedig kevés olyan, a honvédséghez hasonló hely van, ahol na-gyobb szükségünk lenne arra, hogy embereink egységet alkotva, egymást támogatva és segítve védelmezzék határainkat, hazánkat, életünket és biztonságunkat. És mint tudjuk, nemritkán a férfi szívéhez a gyomrán át (is) vezet az út.”
    Dr. Benkő Tibor vezérezredes
    Honvéd Vezérkar főnök

    8.500 Ft 6.800 Ft -20 %
  • Yotam Ottolenghi, Ramael Scully: Nopi szakácskönyv

    Yotam Ottolenghi világszerte ünnepelt izraeli-brit séf, a modern gasztronómia ismert képviselője. Sikeres londoni delikáteszüzletei mellett 2011-ben nyitotta meg a Sohóban a NOPI ...

    Yotam Ottolenghi világszerte ünnepelt izraeli-brit séf, a modern gasztronómia ismert képviselője. Sikeres londoni delikáteszüzletei mellett 2011-ben nyitotta meg a Sohóban a NOPI éttermet, amely rövid idő alatt a brit főváros kultikus helye lett. Ottolenghi szakácsművészetében felismerhetők izraeli gyökerei, a NOPI-ban a maláj-ausztrál Ramael Scully konyhafőnökkel együtt alkotják meg a rafinált és ízletes, keleti és ázsiai hatásokról árulkodó recepteket.

    A könyv az ízek és aromák lenyűgöző gazdagságát kínálva több mint 100 receptet mutat be az étterem konyhájából, olyanokat, mint a csípős-savanykás görögdinnyeleves, a sütőtök gyömbéres paradicsommal és zöld citromos joghurttal, a sült kacsamell mogyorós sörvajjal, vörös quinoával és gombával, vagy épp a szumákos Martini.

    A gyönyörű fotókkal illusztrált, elegáns kötet tökéletes ajándék a gasztronómia, a szép szakácskönyvek vagy akár az új receptváltozatok rajongói számára.

    5.990 Ft 4.792 Ft -20 %
  • A pálinka világa Quintessence – 2017

    A Quintessence Pálinkás Könyvek második kötete - a 2016-ban megjelent elso kötethez hasonlóan - három fejezetre tagolódik: I. Gyökerek - múlt, II. Értékek ...

    A Quintessence Pálinkás Könyvek második kötete – a 2016-ban megjelent elso kötethez hasonlóan – három fejezetre tagolódik:
    I. Gyökerek – múlt, II. Értékek – jelen, III. Lehetoségek – jövo.
    A Gyökerek – múlt fejezetben olyan regeszták olvashatók, melyek kiegészítik, árnyalják és pontosítják a pálinka kultúrtörténetével
    kapcsolatos eddigi ismereteinket. Megtudhatjuk, hogy mi volt a klipara, a slivovicza, a vatyka vagy épp a baklya, de
    értesülünk belole a korábbi századok legjellemzobb pálinka fajtáiról, azok fozési sajátosságairól, hogy miként lehetett egy diófalevéllel
    meghatározni a lepárlás végét, vagy hogy miért követelte a reformkorban Wesselényi Miklós a gabonából való pálinkafozés
    betiltását.
    Az Értékek – jelen fejezetben a 2017. évi Quintessence Pálinkaverseny azon 82 darab aranyérmes kereskedelmi tételét mutatjuk
    be magyar és angol nyelven, melyek a pálinkabarát fogyasztók számára hozzáférhetoek, illetve a jelen értékeit kiemelkedoen
    megtestesítik és reprezentálják.
    A Lehetoségek – jövo fejezet a szukebb pálinkás szakmának, de a szélesebb közönségnek is konkrét szakmai ismereteket
    szeretne nyújtani, hogy a pálinkáik még jobbak legyenek, az olvasók, a pálinkát készítok szakmai ismeretei bovüljenek. Ez alkalommal
    a Vilmoskörte és a Szomolyai Feketecseresznye pálinkakészítés során lehetséges tudatosabb felhasználásáról tájékozódhatnak
    a tisztelt olvasók, amit konkrét kutatási-vizsgálati eredményekkel támaszt alá a szerzo. A fejezet másik tanulmánya
    egy sorozat elso fejezete, amely az almatermésu gyümölcsökbol készített pálinkák legalapvetobb fajtasajátosságait veszi számba,
    kitérve a versenyeken legtöbbször nevezett fajtatiszta pálinkák egyedi jellemzoire is. Bátor és egyedülálló vállalkozás ez, hiszen az
    utóbbi években megsokszorozódott, ugrásszeruen megnott a fajta tiszta gyümölcspálinkák és az egzotikus gyümölcsökbol készült
    párlatok száma. Ezek fajta jellegérol, jellemzo karakterérol pedig alig vagy egyáltalán nem ejtenek szót a közkézen forgó szakmai
    kiadványok és könyvek.
    E hármas egységben a gasztrovilág megszállott ínyenceitol kezdve, a pálinka eloállításával foglalkozó szakembereken át, egészen
    e nevezetes hungarikumunk kultúrtörténete iránt érdeklodo olvasóig és az egyszeru pálinka fogyasztóig mindenki talál
    a maga számára érdekes, eddig nem ismert epizódokat, útmutatókat vagy épp tanácsokat. Olyan szakmai ismereteket, ami továbbgondolásra
    érdemes, ami pozitívan befolyásolja a pálinkáról alkotott összképet határon innen és túl, ami elosegíti a minoségi
    pálinkakészítés és fogyasztás felnottkorba lépését, magasabb szintre emeli, pozitívan befolyásolja a pálinkák kulturált és érto
    fogyasztói attitudjét.
    A Függelékben a Quintessence (VIII.) Pálinka- és Párlatverseny – 2017 adatait és eredményét tesszük közre. A fotók a Miskolc –
    Lillafüred Palotaszállójában idén januárban megrendezésre kerülo díjkiosztó gálán készültek.
    Takács László
    szerkeszto,
    a Quintessence Pálinka- és Párlatverseny versenyigazgatója

    5.000 Ft 4.000 Ft -20 %
  • Fördős Zé: Megúszós kaják

    Ezt a könyvet, azt hiszem, pont nektek raktam össze. Nektek, akik szerettek főzni és keresitek az újabb és újabb inspirációkat, de nem ...

    Ezt a könyvet, azt hiszem, pont nektek raktam össze. Nektek, akik szerettek főzni és keresitek az újabb és újabb inspirációkat, de nem tudtok minden alkalommal órákat tölteni a konyhában. Szívesen lepnétek meg valami jó ötlettel a családot, de nem akartok mindig különleges alapanyagokra vadászni. Nektek, akik nem elkummantani akarjátok a főzést, csak meg akarjátok úszni a nagy rumlit, a várakozást, a bonyolultabb lépéseket, az extra hozzávalókat, és a sok mosogatást. Mert még szeretnétek játszani egyet a gyerekkel. Vagy kinyitni egy üveg bort, leülni nyugisan és megnézni egy filmet. Vagy társasozni a haverokkal. A könyvben 84 kipróbált, pik-pak összedobható és mégis isteni finom étel receptje található, mindegyikkel megúszható a nagy felfordulás és learatható minden babér. Főzzetek sokszor, de ne sokáig! És persze, azért még mindig PACAL FOREVER, gyerekek!

    5.990 Ft 4.792 Ft -20 %
  • Katariina Vuori, Janne Pekkala: Szaunaszakácskönyv

    Ízletes, házias ételek és Szent Iván-éjre, gólyaavatásra vagy rákünnepre való fogások egyaránt készülhetnek szaunában: szarvasragu, rákfarok, glögg és kalács... Amíg az étel ...

    Ízletes, házias ételek és Szent Iván-éjre, gólyaavatásra vagy rákünnepre való fogások egyaránt készülhetnek szaunában: szarvasragu, rákfarok, glögg és kalács… Amíg az étel a parti szauna kályháján fő, rajta tarthatjuk a szemünket a vízben játszó gyerekeken, vagy elmerenghetünk az augusztusi alkonyon. A könyvben található összes étel szaunában készült: a szaunakályha tetején vagy az égéstérben, a felöntőkanálban vagy a vízforraló üstben.
    A gőzfürdőzés szüneteiben kirajzolódik a mai finn szaunakultúra képe is: van itt klasszikus gerendaszauna, jég- és sátorszauna, füstös és városi szauna, folyó- és tengerparti szauna, busz- és vasutasszauna, füstölő- és malátaaszaló szauna és még sok minden más. A szaunázás a finn élet szerves része, gyerektől az aggastyánig mindenki együtt izzad, falusiak és városiak, egyetemisták és híres emberek, síoktatók és aranymosók, motorosok és télapók egyformákká válnak a szauna gőzében.

    5.990 Ft 4.792 Ft -20 %
  • Beke Csilla: Akik elmentek péknek – Interjúk, fotók, receptek egy különleges világból

    Miért dönt úgy egy balett-táncos, egy jogász vagy egy ökológus, hogy pék lesz? Miért finomabb az a kenyér, amit kézműves pékségben veszünk vagy ...

    Miért dönt úgy egy balett-táncos, egy jogász vagy egy ökológus, hogy pék lesz?
    Miért finomabb az a kenyér, amit kézműves pékségben veszünk vagy mi magunk sütünk?
    A választ a kézműves kenyér hazai világának 12 meghatározó szereplőjétől kapjuk meg. A velük készült interjúkból kiderül, mit jelent karriert váltani, pékséget nyitni, azt sikeresen üzemeltetni, illetve kötényt kötni és a házi kenyérsütést népszerűsíteni. Megosztják velünk inspiráló személyes és szakmai útjukat, hitvallásukat és praktikus tanácsaikat, amelyeket a mindennapokban is kamatoztathatunk. Mesélnek a munkájuk minden szépségéről és nehézségéről, valamint arról a megunhatatlan, végtelen lehetőséget kínáló folyamatról, ahogy a kovász hatására a kenyér megszületik. A kulisszák mögé sok-sok fotó nyújt betekintést, a jól bevált receptjeiket (köztük gluténmenteseket is) pedig mostantól nemcsak a pékségükben kóstolhatjuk meg, hanem mi is elkészíthetjük otthon

    6.000 Ft 4.800 Ft -20 %
  • Kiss Dóri: Életem gluténmentesen

    Kiss Dóri 2012 augusztusában hiánypótló felületként Gluténmentes élet néven blogot indított azzal a céllal, hogy segítsen gluténérzékeny sorstársainak. Az oldalnak mára több tízezer követője van.A ...

    Kiss Dóri 2012 augusztusában hiánypótló felületként
    Gluténmentes élet néven blogot indított azzal a céllal,
    hogy segítsen gluténérzékeny sorstársainak. Az oldalnak
    mára több tízezer követője van.

    A blogger első könyvében az eltelt öt évnek a tapasztalatait, a betegséggel folytatott küzdelem tanulságait osztja meg az olvasókkal, 35 gondosan összeválogatott, bármilyen hétköznapi vagy különleges alkalomra elkészíthető gluténmentes étel receptjével megspékelve.

    Lehet akár egy átlagos munkanap, karácsony vagy nyári pancsolás csalogató parti büfékkel, Dóri elárulja, hogyan süssünk glutén nélküli bagettet, zserbós csillagkalácsot, rizslisztes kenyérlángost, de kiderül az is, hogy a vajpuha krumplis pogácsa vagy a gyümölcsös túrótorta miként varázsolhatja el percek alatt a hozzánk érkező, nem gluténérzékeny, de annál éhesebb vendégeket.

    4.990 Ft 3.992 Ft -20 %
  • Kaiser Ottó: Magyar tájak, magyar ízek

    "Különleges utazás Magyarország tájain és kóstolásra csábító ízek a magyar konyha világából - ezt kínálja a lenyűgöző "szakácsalbum". Kaiser Ottó fotográfus táj- ...

    “Különleges utazás Magyarország tájain és kóstolásra csábító ízek a magyar konyha világából – ezt kínálja a lenyűgöző “szakácsalbum”. Kaiser Ottó fotográfus táj- és ételfotóit Lackó Ottó nemzetközi hírű mesterszakács receptjei kísérik, s mindezt megbolondítja egy kis történelmi, művelődéstörténeti, földrajzi vagy épp néprajzi história. Tökéletes ajándék Magyarország és a magyar gasztronómia szerelmeseinek.
    A kötet nyolc régiót mutat be:
    Nyugat-Magyarország
    Közép-Magyarország
    Dél-Magyarország
    Balaton
    Budapest
    Észak-Magyarország
    Észak-Alföld
    Dél-Alföld
    Angolul is megjelenik!”

    5.995 Ft 4.796 Ft -20 %
  • Steiner Kristóf: Kristóf lakomái – Vegán kalandozás a világ körül

    A bohém vándorcigány lét és a hedonista kulinária számomra kéz a kézben járnak. Tekeregve a nagyvilágban, erdőn-mezőn, tengerparton és nagyvárosokban, barátok bérelt ...

    A bohém vándorcigány lét és a hedonista kulinária számomra kéz a kézben járnak. Tekeregve a nagyvilágban, erdőn-mezőn, tengerparton és nagyvárosokban, barátok bérelt apartmanjában és sokcsillagos szállodák ipari konyháiban főzve is abban hiszek, hogy egy aprócska kempinggáztól egy kis elektromos sütőn át egyetlen vágódeszkáig és egy közepesen éles késig bármi alkalmas arra, hogy sokfogásos terülj-terülj asztalkámat rittyentsen, akinek kedve szottyan.
    Legújabb szakácskönyvemben olyan lakomák receptjeit osztom meg, amelyek elképesztő sebességgel készülnek el – bárhol, bármikor. Jó étvágyat és jó utat kívánok a mediterrán térség, a balkán, a Közel- és Távol-Kelet mesés ízeivel – ahogy az Kristóf konyhájában lenni szokott: csakis vegán módra, de sosem csak vegánoknak.

    “Egy sparhelt, egy minisütő, kétszer két kéz és több mint nyolc zseniális fogás – ez fogadott engem és húgomat Kristóf tel-avivi lakáséttermében. Ő és párja, Nimrod tökéletes példái annak, hogy minimalista körülmények között is fantasztikus ételeket készíthetünk. Sikerült egy húsimádóval megszerettetni a vegán ételkultúrát. Toda raba!” Krausz Gábor séf

    “Kristóf ételei olyanok, mint ő maga. Élettel vannak tele: fűszeresek és szenvedélyesek. Olyan szakácsok ételeit fogyasztom szívesen, akikről tudom, hogy hozzám hasonlóan missziónak tekintik a főzést, a finomabbnál finomabb ételek alkotását. Kristóf személyében olyan barátra leltem, akivel rivalizálás helyett inkább kölcsönösen inspiráljuk egymást, vegán életmódunkkal pedig utat mutathatunk azok számára, akik még nem ismerik a növényi ételekben rejlő megannyi kreativitást, a csodálatos és változatos ízvilágot. Könyvét ezért mindenkinek ajánlom, sok-sok szeretettel, mert tudom, hogy ő is azzal töltötte meg.” Stőhr Gréta vegán séf

    “Ha életem utolsó vacsorája lenne is, a desszertnél felcsapnék vegánnak, és biztosan a kesudiós >>sajttortát>a húst is hússal>Azt egyétek, amit előtökbe adnak!? – Pál apostol. Egyetértek.) De azt hiszem, mert megtapasztaltam, hogy ha Kristóf főzne nekem, egész maradék életemben vegetáriánus – sőt vegán! – tudnék lenni, maradni. Mert nem veszi el az élvezetet, hanem hozzáad.” Dr. Vekerdy Tamás pszichológus, író

    4.490 Ft 3.592 Ft -20 %
  • Madeline Puckette , Justin Hammack: A bor nagykönyve

    Hogyan értékeljük a jó borokat? A winefolly.com megkerülhetetlen, ha szeretnénk többet megtudni a borokról. A díjnyertes, profik és amatőrök ezrei által kedvelt internetes ...

    Hogyan értékeljük a jó borokat?
    A winefolly.com megkerülhetetlen, ha szeretnénk többet megtudni a borokról. A díjnyertes, profik és amatőrök ezrei által kedvelt internetes oldal alapján elkészült könyv egy újszerű, olvasóbarát borkalauz, áttekinthető és könnyen érthető infografikákkal.
    A Wine Folly – A borok nagykönyve logikus felépítésének köszönhetően egyszerre könnyű és szórakoztató nagyszerű borokra bukkanni.
    A könyv a sznobizmust félretéve, közérthető módon magyarázza el, hogyan kóstoljunk, miként ismerjük fel a kiváló minőséget és hogyan találjunk olyan bort, amelyet alkalomtól függetlenül szeretni fogunk.

    A következő főbb témákról olvashatunk benne:
    BOROS ALAPOK ÁTTEKINTÉSE
    A LEGFONTOSABB ÉS A KEVÉSBÉ ISMERT BOROK BEMUTATÁSA
    BOROK ÉS ÉTELEK PÁROSÍTÁSA
    BORVIDÉKEK RÉSZLETES TÉRKÉPEKKEL

    “A bor jó móka. Összetett, vibráló és jelentőségteljes. Az életünk részévé kell tennünk… ahogy ezt a könyvet is.”
    GEOFF KRUTH, mestersommelier, a GuildSomm.com elnöke

    “Boros navigátor, amely játszi könnyedséggel vezeti a borkedvelőket, hogy jobban megismerjék a borokat, azok eredetét, és a különféle borvidékeket.” – DR. ANDREW L. WATERHOUSE, a davisi Kaliforniai Egyetem borászprofesszora

    MADELINE PUCKETTE a Court of Master Sommeliers okleveles sommelier-je. Korábban a dizájn világában dolgozott, többek között ez inspirálta a winefolly.com tartalmát. Munkáit a Wines of France, a Court of Master Sommeliers és a Guild of Sommeliers is felhasználta. 2013-ban az International Wine & Spirit Competitionön a Wine Folly lett az év bor/égetett szesz blogoldala.
    JUSTIN HAMMACK a Wine Folly társalapítója. Az üzleti stratégiáért, a technológiai fejlesztésekért és az információk képi megjelenítéséért felelős.

    5.500 Ft 4.400 Ft -20 %
  • Davide Manzoni, Fabio Petroni: Koktélok borral

    Gianfranco Di Niso és a többi profi mixer kísérleteinek és kreativitásának, valamint Fabio Petroni fotográfus gyönyörű képeinek köszönhetően ebben a könyvben eredeti és innovatív koktélreceptek találhatók ...

    Gianfranco Di Niso és a többi profi mixer kísérleteinek
    és kreativitásának, valamint Fabio Petroni
    fotográfus gyönyörű képeinek köszönhetően ebben
    a könyvben eredeti és innovatív koktélreceptek
    találhatók – legtöbbju¨k teljesen új kreáció -,
    melyben a bor az egyik alkotóelem. Megismerhetju¨k
    a nagy klasszikusokat, és azok modern változatait.
    A szerző összegyűjtötte a koktélok legújabb
    generációját, melyek vermuttal vagy éppen száraz,
    édes vagy illatos borokkal, olyan speciális, erősített
    borokkal, mint a sherry, a marsala, a madeira,
    a samosi vagy a portói készu¨lnek. Ebből a könyvből
    mindent meg fog tudni, amit a gyors és finom
    italok készítéséről tudni kell.

    3.990 Ft 3.192 Ft -20 %
  • Robert W. Thurston: Kávé

    Ez az egyedülálló kötet segít felfedezni a kávébab és az ital hihetetlenül gazdag, és laikusok által csak kevéssé ismert világát. Vezető szakértők ...

    Ez az egyedülálló kötet segít felfedezni a kávébab és az ital hihetetlenül gazdag, és laikusok által csak kevéssé ismert világát. Vezető szakértők mesélnek a kávé történetéről, elterjedéséről, műveléséről, előkészítéséről, eladásáról, valamint a kávéipart érintő legfontosabb környezetvédelmi és társadalmi kérdésekről. A fejezeteket olvasva megismerkedhetünk a pörkölés tudományával (vagy inkább művészetével), a kóstolással és mindennel, ami ahhoz kell, hogy megszülethessen a tökéletes csésze kávé. Kövessük együtt kedvenc italunk kalandos útját az ültetvényektől a legdivatosabb kávézókig!

    5.999 Ft 4.799 Ft -20 %
  • Tari Zsuzsanna: Tiszta és zöld

    Tudományosan bizonyított, hogy a zöld leveles zöldségek és a gyümölcsök első rangú fitotápanyag-, vitamin- és rostforrások. E könyvben összegyűjtött pazar receptek nyers, ...

    Tudományosan bizonyított, hogy a zöld leveles zöldségek és a gyümölcsök első rangú fitotápanyag-, vitamin- és rostforrások. E könyvben összegyűjtött pazar receptek nyers, egész zöldségeket, gyümölcsöket, zöldfűszereket, fűszereket és egészséges zsírokat tartalmaznak. Szó szerint egy pohár egészséget készíthetünk belőlük.

    3.699 Ft 2.959 Ft -20 %
  • Domokos Annamária: Sütibirodalom – Glutén-, tej- és finomított cukormentes receptek gyerekeknek

    Domokos Annamária vagyok, 2012 óta glutén- tej- és cukormentes paleo sütiket alkotok, fejlesztek és forgalmazok. A Sütibirodalom szakácskönyvben található édességeket azoknak a ...

    Domokos Annamária vagyok, 2012 óta glutén- tej- és cukormentes paleo sütiket alkotok, fejlesztek és forgalmazok. A Sütibirodalom szakácskönyvben található édességeket azoknak a gyerekeknek álmodtam meg, akik valamilyen ételérzékenységgel vagy táplálkozási problémával küzdenek. Ezek az ínycsiklandó receptek arra is kiválóan alkalmasak, hogy irányt mutassunk gyermekeinknek az egészséges táplálkozás felé és bevezessék őket a konyha varázslatos világába. A recepteket úgy állítottam össze, hogy a kezdő kis kukták és a konyhában már otthonosan mozgó gyerkőcök egyaránt megtalálják köztük a kedvükre valót, és sikerélményt jelentsen számukra az elkészítésük.

    1.990 Ft 1.592 Ft -20 %
  • Amber Locke: Laktató és egészséges levesek

    Több mint 100 levesrecept, levesfeltét és egyéb ötlet az Instagram-sztár, Amber Locke (@rawveganblonde) konyhájából.Amber Locke gyerekkora óta rajong a gyümölcsökért és a ...

    Több mint 100 levesrecept, levesfeltét és egyéb ötlet az Instagram-sztár, Amber Locke (@rawveganblonde) konyhájából.

    Amber Locke gyerekkora óta rajong a gyümölcsökért és a zöldségekért szülei veteményeskertjének köszönhetően. Mára komoly rajongótábora lett gyümölcsökből és zöldségekből készülő gyönyörű kreációinak, melyeket otthonában készít és fényképez.
    Megrendelői és partnerei között van Jamie Oliver Big Feastival rendezvénye, az Anthropologie, a londoni Harrods és a Google. Ez a magyarul megjelenő első szakácskönyve.

    3.990 Ft 3.192 Ft -20 %
  • Natasha Corrett, Vicki Edgson: Csábítóan egészséges – Teljes értékű táplálkozás lúgosító ételekkel

    Napjaink konyhakész, génmódosított, szintetikus "ételszerűségeket" favorizáló világában, ahol egyre gyakoribb probléma a túlsúly és folyamatosan nő a cukorbetegek száma, igazán lelkesítő és ...

    Napjaink konyhakész, génmódosított, szintetikus “ételszerűségeket” favorizáló világában, ahol egyre gyakoribb probléma a túlsúly és folyamatosan nő a cukorbetegek száma, igazán lelkesítő és reménykeltő ötlet egy olyan étrend kialakítása és elterjesztése, amellyel az említett bajok megelőzhetőek-elkerülhetőek lennének. A lúgosító étrendre való áttérés az egészség elérésének könnyű és határozottan kellemes útja. Natasha Corrett és Vicki Edgson inspiráló könyvéből megtudjuk, miként állítsuk be a lúgos és a savas táplálékok közötti egyensúlyt, amellyel könnyebbé válik az emésztés, energiaszintünk pedig meredeken felfelé ível.
    A könyvből megismerhetjük a lúgosító étrend hatásának egészségügyi vonatkozásait, emellett több mint 100 pompás, könnyen elkészíthető növényi alapú receptet. Megtudjuk, mely élelmiszerek számítanak lúgosító hatásúnak, milyen hatást gyakorolnak a szervezetre, illetve azt, hogyan állítsuk össze étrendünket különféle betegségek esetén. Ízletes, egészséges ételsorokat állíthatunk össze egész napra, a reggelitől az ebédig (saláták és levesek) és a vacsoráig (előételek és főételek), a tápláló csemegékig és turmixokig, s mindezeket finom és jótékony hatású desszertekkel koronázhatjuk meg. Sosem volt egyszerűbb csábítóan egészséges ételeket készíteni!

    4.490 Ft 3.592 Ft -20 %
  • Kristy Turner: Vegán! – Erőszak nélküli étkezés könnyen és finoman

    Nem tudod elképzelni sajt nélkül az életed? Meg vagy arról győződve, hogy a nem állati eredetű tejtermékekkel készült péksütemények nem finomak? Ki ...

    Nem tudod elképzelni sajt nélkül az életed? Meg vagy arról győződve, hogy a nem állati eredetű tejtermékekkel készült péksütemények nem finomak? Ki nem állhatod a tofu ízét? Nem dobnak fel az unalmas saláták? Kifogások – HESS!
    “Kristy Turner könyve briliáns! Nem csupán nagyszerű vegán szakácskönyv, hanem alapanyag-kalauz is, ami segít kifogásmentessé tenni az étrendet. Ha bárki habozna, Kristy tudja rá a választ!”
    Angela Liddon, a The New York Times sikerlistáján szereplő, Ragyogj! című könyv szerzője

    Ha kezdő vegán, gyakorló vegetáriánus vagy zöldségek iránt érdeklődő mindenevő vagy, ez a könyv neked szól, mert elhessegeti majd minden aggályodat. Meglátod, elegendő proteinhez juthatsz, megtanulod szeretni a karfiolt, s anélkül élvezheted a pizzát, nachót, brownie-t és más ételeket, hogy állati eredetű hozzávalókat használnál fel hozzájuk. (A receptek még a profi vegánoknak is tartogatnak meglepetéseket!)

    Kristy Turner, az extravagáns blogger 125 kiváló vegán recepttel oszlatja el minden kétségedet:
    “A különleges hozzávalók rendkívül drágák.” Nem éppen, ha házi szejtánt, barbecue szószt, pikáns ranch öntetet vagy tofu tejfölt készítesz.
    “Soha nem tudnám feladni a sajtot!” Nem fog hiányozni, hiszen itt van helyette a tempe baconos sajtos makaróni, pekán parmezánnal, tofu chévre, citrusos-fűszeres cékla makadámiás rikottával vagy a gombás-sajtos melegszendvics napraforgós cheddarral.
    “És mi a helyzet a villásreggelivel?”A csicseriborsóból rántotta, reggeli tacóval, citromos-kukoricás gofri áfonyamártással vagy a karamelles almával töltött bundáskenyér kiváló vegán reggelik!
    “A barátaim nem jönnek majd át vacsorára. ” Dehogynem, ha megízlelik a sárgarépás kesu-patét, portobello capracciót és a gnocchi alla vodkát.
    “De nekem kell a fagyi/jégkrém! “Nem is kell lemondanod róla, hiszen itt van az étcsokoládés szorbet, Mango Lassi fagyi és a zabpelyhes-mazsolás jégkrémszendvics (kép balra).
    A látványos színes képek láttán tátott szájjal olvasod majd Kirsty kreatív, könnyen elkészíthető receptjeit. Mire vársz? Irány a konyha, kételyeidet pedig hagyd magad mögött!
    A szerzőről
    Az önmagát “egykori keményvonalas sajtfanatikusnak” nevező Kristy Turner immár a keepinitkind.com vegán ételblog írója, receptfejlesztője és ételtervezője. Fotós férjével, Chrisel, azon dolgoznak, hogy mindenki számára könnyen elérhetővé tegyék az erőszak mentes, vegán táplálkozást.

    4.490 Ft 3.592 Ft -20 %
  • Diabetikus finomságok 30 perc alatt

    "Főként az egészségtelen életmód az oka annak, hogy egyre több embert veszélyeztet a 2-es típusú cukorbetegség. Sokszor észre sem vesszük, hogy mennyi ...

    “Főként az egészségtelen életmód az oka annak, hogy egyre több embert veszélyeztet a 2-es típusú cukorbetegség. Sokszor észre sem vesszük, hogy mennyi felesleges cukrot fogyasztunk. A diabétesz megelőzése és kezelése azonban nem azt jelenti, hogy egyáltalán nem fogyaszthatunk édességet: ellenőrzött szénhidrát-bevitellel csökkenthetjük a cukorbetegség kialakulásának esélyét.
    Könyvünkben több mint 100 egészséges és finom recept található azok számára, akik szeretnék elkerülni a 2-es típusú cukorbetegség kialakulását. 100 káprázatos, fél órán belül elkészíthető fogást ajánlunk elfoglalt embereknek, akik kedvelik az egyszerű, elegáns és egészséges ételeket.
    Az ajánlott fogások többsége könnyen elkészíthető, a választást nehézségi kódok segítik: 1 (nagyon egyszerű), 2 (egyszerű), 3 (van benne kihívás).

    2.990 Ft 2.392 Ft -20 %
  • Martina Kittler: Lúgosítás felsőfokon

    "Amikor levertnek, idegesnek, fáradtnak érezzük magunkat, gyakran szervezetünk túlsavasodása áll a háttérben. De helyes étrenddel és odafigyeléssel visszaállíthatjuk a sav-bázis egyensúlyt, ráadásul ...

    “Amikor levertnek, idegesnek, fáradtnak érezzük magunkat, gyakran szervezetünk túlsavasodása áll a háttérben. De helyes étrenddel és odafigyeléssel visszaállíthatjuk a sav-bázis egyensúlyt, ráadásul úgy, hogy tulajdonkéépen semmiről nem kell lemondanunk, ami finom.

    Kötetünkben közel 80 egyszerűen elkészíthető, egészséges, egyben tápláló étel és ital receptjét kínáljuk mindenkinek, aki bázikus étrendet szeretne követni – mindezt a könyv végén található egyhetes mintaétrend kíséretében.

    Gazdagítsuk napi menünket zöldségekkel, gyümölcsökkel, zöldfűszerekkel és salátákkal, hogy újra egyensúlyba kerüljünk. Rövid idő alatt frissebbnek és könnyebbnek fogjuk érezni magunkat – testileg-lelkileg egyaránt.

    4.800 Ft 3.839 Ft -20 %
  • Martin Kintrup: Burgerek nagykönyve

    "Az utóbbi években a konyhaművészet újra felfedezte a kreatív street foodot, amihez hozzátartozik a hamburger reneszánsza is. A legfinomabb húspogácsákkal, ropogós, mégis ...

    “Az utóbbi években a konyhaművészet újra felfedezte a kreatív street foodot, amihez hozzátartozik a hamburger reneszánsza is. A legfinomabb húspogácsákkal, ropogós, mégis puha zsemlékkel, fűszeres szószokkal és mindenféle csábító extrával a konyhaművészet mostohagyermekéből a burger egy külön életstílust képviselő trend étellé vált.
    A magam részéről, köszönöm, de megvagyok a gyorsétteremláncok satnya burgerutánzatai nélkül – a saját készítésű burger a menő! A legjobb összetevőkből készült házi hamburger valódi kinyilatkoztatás, amely a saját készítésű hamburgerzsemlénél és húspogácsánál kezdődik, és a szószoknál, a köreteknél és a salátáknál ér véget. A receptek összetevői közül, amit lehet, mindent magam készítek el – és higgyék el nekem, a különbség leírhatatlan.
    Az amerikai étkezési kultúra hatásai mellett szívesen merítek ihletet a mediterrán, keleti és ázsiai konyhaművészetből is. Az olyan újdonságok, mint a pesto, humusz vagy az algasaláta, teszik a burgerek világát még színesebbé, ízesebbé és változatosabbá.
    A burgerpogácsa készülhet marhahúsból, lassan sült sertéshúsból, halból, sajtból, sőt lehet vegetáriánus vagy akár vegán is: számomra minden burger egy műalkotás. 40 fantáziadús burgerrecepttel és még ugyanennyi zsemle-, húspogácsa-, szósz-, köret- és salátarecepttel Ön is egy csapásra a burgerkészítés mesterévé válik.

    4.800 Ft 3.839 Ft -20 %
  • Food Truck – Több mint 50 recept

    A modern food truckok először az irodaházakkal sűrűn beépített amerikai nagyvárosokban terjedtek el az 1970-es években, hiszen nagy kereslet volt az általuk ...

    A modern food truckok először az irodaházakkal sűrűn beépített amerikai nagyvárosokban terjedtek el az 1970-es években, hiszen nagy kereslet volt az általuk kínált gyorsan és könnyen elkészíthető, mégis minőségi ételekre. Innen indultak aztán világhódító útjukra, hogy a 2010-es évek elején végre hozzánk is elérjen a food truck forradalom. Ma már egyre többen keresik a lehetőséget, hogy kipróbálják a jópofa járgányokról árult ételkülönlegességeket. Személyesség, közvetlenség, kreatívan megálmodott és szívvel-lélekkel készített ételek – ezt jelentik ma a food truckok. Könyvünkben megismerhetjük a legmenőbb hazai büfékocsikat és legnépszerűbb receptjeiket: 26 elhivatott csapat adja közre saját, egyéni stílusú és ízvilágú receptúráját, hogy bárki kipróbálhassa otthon is ezeket az ínycsiklandó street food fogásokat. Legyen szó hagyományos orosz vagy mexikói ételről, különleges hamburgerről, fűszeres kolbászról vagy éppen francia süteményről, összeállításunkból mindenki meríthet ötleteket.

    “A jó street food egyszerű és nagyszerű, akár egy csoda. Egy csoda, ami a tenyeredben is elfér.”
    Szabó Győző

    “Nincs pincér, aki szervírozzon, nem kell asztalt foglalni, nem kell kiöltözni, csak élvezni az ízeket. A food truckok házhoz hozzák a négy égtáj legjobb kajáit, így lesz a street food a kulináris kultúrák felfedezésének talán legjobb módja.”
    Kárai Dávid

    “A street food a konyha szíve-lelke, ezért egy város lakóinak jóléte, kulináris ízlése éppen az utcai ételek sokszínűségében tárul fel legpőrébben. Ez a legdemokratikusabb konyhai műfaj.”
    Csíki Sándor gasztronómiai szakíró, FOOD&WINE

    4.999 Ft 3.998 Ft -20 %
  • Lénárt Gitta: Élő növényi sajtok, tejek – Nyers finomságok, nemcsak laktózérzékenyeknek!

    A teljes értékű növényi táplálkozás a legtermészetesebb, az emberi szervezethez legközelebb álló étrend. Az utóbbi 200 év során azonban az élelmiszeripar olyan ...

    A teljes értékű növényi táplálkozás a legtermészetesebb, az emberi szervezethez legközelebb álló étrend. Az utóbbi 200 év során azonban az élelmiszeripar olyan mértékben írta át étkezési szokásainkat, hogy azt már az emberi szervezet genetikailag képtelen követni. Egyre több mesterséges anyagot, számunkra feldolgozhatatlan összetevőt viszünk be szervezetünkbe, és miközben vitamin- és ásványianyag-hiánnyal küzdünk, a rengeteg “üres” kalóriának köszönhetően túlsúlyosak vagyunk. Civilizált világunkban még soha nem volt ennyi táplálékallergiás! Akár egészségügyi okból (laktózérzékenység), akár etikai megfontolásból mondunk le az állati tejek és tejtermékek fogyasztásáról, a megvalósítás – ötlet hiányában – gyakran nehézségekbe ütközik. Pedig van megoldás: diófélékből néhány egyszerű alapanyag hozzáadásával nagyon finom növényi tejeket, sajtokat készíthetünk, ráadásul igen egyszerűen.

    Lénárt Gitta, a nyers táplálkozás szakértőjének új “élő” könyve ezúttal a növényi tejek, sajtok és túrófélék készítésének világába vezeti el az olvasót. Szemgyönyörködtető és ínycsiklandó receptjeivel nemcsak azoknak kínál egészséges alternatívát, akik szeretnének áttérni a teljes értékű növényi étrendre, hanem remek ötletekkel szolgál az új és izgalmas ízeket kedvelő kísérletezőknek is.

    3.290 Ft 2.632 Ft -20 %
  • Natalie Seldon: A csodálatos diófélék és magok

    A DIÓFÉLÉK ÉS A MAGOK TÁPANYAGBOMBÁK, MELYEK SEGÍTIK AZ EGÉSZSÉGES SZÍVMŰKÖDÉS FENNTARTÁSÁT, TÁMOGATJÁK AZ IMMUNRENDSZERT ÉS CSÚCSFORMÁBAN TARTJÁK AZ AGYAT. Kattanjunk rá a diófélékre és ...

    A DIÓFÉLÉK ÉS A MAGOK TÁPANYAGBOMBÁK, MELYEK SEGÍTIK
    AZ EGÉSZSÉGES SZÍVMŰKÖDÉS FENNTARTÁSÁT, TÁMOGATJÁK
    AZ IMMUNRENDSZERT ÉS CSÚCSFORMÁBAN TARTJÁK AZ AGYAT.
    Kattanjunk rá a diófélékre és a magokra! Az értékes szemek meg vannak pakolva vitaminokkal, rákellenes antioxidánsokkal és esszenciális ásványi anyagokkal.
    Egy egészséges mandulalisztes gofri összedobásától
    a csokoládés, brazildiós brownie élvezetéig, a vigasztalást nyújtó mogyorós, salátás borsólevestől a sütőből egyből tálalható pestós csirkeegytálig, az egyszerű receptek
    mind arra inspirálnak, hogy kreatívak legyünk a főzésben.

    3.290 Ft 2.632 Ft -20 %
  • Adorján Éva: Egészséges finomságok – Nyers ételek tej, tojás és glutén nélkül

    Adorján Éva a nyugaton egyre szélesebb körben hódító nyers-vegán étkezési kultúra egyik hazai hírhozója. A könyvben szereplő válogatott finomságokat először látva és ...

    Adorján Éva a nyugaton egyre szélesebb körben hódító nyers-vegán étkezési kultúra egyik hazai hírhozója. A könyvben szereplő válogatott finomságokat először látva és kóstolva biztosan nem gondolná az Olvasó, hogy ezek a torták és piték, trüffelek és kekszek glutén, tej, tojás és hozzáadott cukor, sőt sütés-főzés nélkül készülnek.
    A könyv receptjei azonban nem csak ezért különlegesek: egész évben elkészíthetők, és minden alkalomra találunk köztük ínycsiklandó desszerteket az egyszerű, uzsonnára is majszolható finomságoktól az ünnepi tortákig. Adorján Éva megmutatja, hogy egészséges alapanyagokból, a tápanyagokat és vitaminokat megőrizve is készíthetünk mennyei édességeket, anyaként azokra a szülőkre is gondolva, akik édesszájú csemetéiknek egészséges és tápláló alternatívát szeretnének nyújtani.

    Eddig egy hazai kiadású könyv sem mutatta be ilyen vonzó módon a nyers-vegán táplálkozást. Éva finomságai szemet gyönyörködtetők, a receptekben pedig lenyűgöző ügyességgel bánik a csakis növényi hozzávalókkal. Erre a kiadványra nemzetközi viszonylatban is büszkék lehetünk. Az itthoni első nyers-vegán cukrászda nevében csak annyit mondhatunk: az Egészséges finomságok a kedvenc magyar szakácskönyvünk!

    3.999 Ft 3.198 Ft -20 %
  • Dr. Andrási Nóra: Mindenmentes 2.

    A nagy sikerű Mindenmentes kötet második része. Az első szakácskönyv hazai olvasói sikere után - melyet idén egy rangos nemzetközi versenyen, a Gourmand ...

    A nagy sikerű Mindenmentes kötet második része. Az első szakácskönyv hazai olvasói sikere után – melyet idén
    egy rangos nemzetközi versenyen, a Gourmand World Cookbook Awards-on elért két harmadik helyezés
    koronázott a vegán és a diétás könyvek kategóriájában – az új kötet is azt szeretné bemutatni, hogy a Mindenmentes
    korántsem az ízek, a zamatok hiányát, hanem a teljes értékű, egészséges és tápláló alapanyagokból
    készült ételeket jelenti a mindennapokban.
    Szerzője, az eredetileg gyógyszerész és kutató Dr. Andrási Nóra, a Nóri mindenmentes konyhája blog írója
    újabb 70 receptet gyűjtött össze a cukor-, glutén-, tejtermék- és tojásmentes, valamint a 160 gramm szénhidrá-
    tos diétába illeszthető, és vegán ételekhez. A receptek a házilag készült pékáruk és vegán tejtermékek mellett
    könnyen elkészíthető útravalókat, hétköznapi és hétvégére való főételeket, illetve desszerteket sorakoztatnak
    fel, az allergének okán külön jelölve a magmentes és szójamentes ételeket. Az elkészítésben segítenek a jól
    strukturált leírások és a jelölt elkészítési idő, a szerző tippjei pedig a recepteken kívül egy külön fejezetben is
    helyet kaptak.
    Dr. Andrási Nóra egymást kiegészítő, személyes példán alapuló könyvei nemcsak azoknak segítenek, akiknek
    száműzniük kell az étrendjéből bizonyos alapanyagokat, élelmiszer-összetevőket, de örömmel, kockázatok
    nélkül szeretnének alkotni a konyhában, hanem olyan olvasóknak is inspirációként szolgálnak, akiket szerencsés
    módon nem érint a táplálékallergia, de szeretnének egészségesebben, tudatosabban táplálkozni, aktív
    életet élni, vagy a vegán konyha világával ismerkedni.

    4.990 Ft 3.992 Ft -20 %
  • Jord Althuizen: Grill, burger, barbecue

    A barbecue többé már itthon sem egy füstaromával ízesített szósz képét idézi elénk. A barbecue egy speciális sütési eljárás, mely utánozhatatlan, valódi ...

    A barbecue többé már itthon sem egy füstaromával ízesített szósz képét idézi elénk. A barbecue egy speciális sütési eljárás, mely utánozhatatlan, valódi füst ízt ad az így készült húsoknak és köreteknek. Grill, burger, barbecue című könyvében Jord Althuizen BBQ-világbajnok beavat az amerikai stílusú barbecue-zás minden titkába. Rengeteg hasznos tipp tűzről, hőmérsékletről, sütési módokról és minden fortélyról, ami csak a lassú tűz mesterét teszi. Burgerek, szárnyak, grillezett cőte de boeuf, pulled pork szendvics, a versenysláger brisket, nyárson sült malac és az autentikus, hihetetlen összetevőkből álló szószok és kísérő saláták receptjei – függők lettünk, még, még, még!

    Szakácskönyvrajongóként, vendéglátóként, és a bbq/grill műfajra specializálódott szakácsként mindig kíváncsian várom a legújabb megjelenéseket. A témához kapcsolódó külföldi szakirodalom nagyon gazdag, de egy kezemen meg tudnám számolni a magyar nyelvű kiadásokat. Ezt a hiányt pótolja ez a szórakoztató és szakmailag is mértékadó, gyönyörűen kivitelezett kötet. Jó szórakozást és jó étvágyat kívánok hozzá!
    Serényi Zsolt, BpBARbq

    A BBQ tudománya három módon sajátítható el: sütéssel, olvasással vagy tanfolyamon való részvétellel. Ez a könyv mindezt egyesíti: receptjei azonnal alkalmazhatók, rendkívül olvasmányos, egyben olyan gyakorlatias, akár egy BBQ-kurzus. Friss és korszerű kiadvány, amely segítheti a hazai barbecue-rajongókat az alapok megerősítésében és látókörük szélesítésében.
    Adorjányi Máriusz, Nyárspolgár BBQ

    8.695 Ft 6.955 Ft -20 %
  • Otthoni tartósítás erjesztéssel – természetesen!

    A fermentáció napjaink egyik újrafelfedezése, amelynek segítségével a savanyú káposzta, a ketchup, a sajt és a sonka otthon is elkészíthető, és házilag ...

    A fermentáció napjaink egyik újrafelfedezése, amelynek segítségével a savanyú káposzta, a ketchup, a sajt és a sonka otthon is elkészíthető, és házilag megoldható a sörfőzés és a kenyérsütés is.
    Az élelmiszerek fermentálása (azaz erjesztése) ősrégi módszer, és ezáltal sokféle étel előállítása és tartósítása lehetővé vált. A fermentált ételek egészségesek, könnyen emészthetők, de elsősorban páratlanul finomak!
    A könyv több mint 250 receptet tartalmaz az alábbi témákban:
    tartósítás sóban és tejsavas erjesztés
    tejtermékek, sajtok, szalámik és szójaételek készítése
    különleges kenyerek, péksütemények
    ecet és bor készítése házilag

    2.800 Ft 2.240 Ft -20 %
  • Carla Bardi: Olasz konyha

    Carla Bardi harmincnál is több szakácskönyvet írt és szerkesztett az olasz és a nemzetközi konyháról. Legnépszerűbb műveit több mint 20 nyelvre fordították ...

    Carla Bardi harmincnál is több szakácskönyvet írt és szerkesztett az olasz és a nemzetközi konyháról. Legnépszerűbb műveit több mint 20 nyelvre fordították le. A szerző talán olasz származása miatt, szenvedélyes szeretettel rajong az ételekért. Toscanában nőtt fel, ahol nagyanyja és nagynénjei tanították főzni. Később többször beutazta Afrikát és Európát, ahol számtalan titkot, trükköt tanul – a bécsi almás rétestől az algériai kuszkusz készítéséig

    3.400 Ft 2.719 Ft -20 %
  • Havas Dóra: Álmaim cukrászdája

    Álmaim cukrászdájában reggel ragacsos kakós csiga, finomságokkal töltött friss croissant szendvics és istenien illatozó kókuszos cukkinis sütemény várná a vendégket, hogy később ...

    Álmaim cukrászdájában reggel ragacsos kakós csiga, finomságokkal töltött friss croissant szendvics és istenien illatozó kókuszos cukkinis sütemény várná a vendégket, hogy később a kínálatot pohárdesszertek, tartok és torták váltsák fel. Minden nap lenne valamilyen cheesecake, posírozott körtés sütemény és természetesen pogácsa…

    Ez a cukrászda nem nyit meg, de a sütemények nagyon is valósak. Ebben a könyvben azokat a receptketet gyűjtöttem össze, amelyeket a hétköznapjaim során a leggyakrabban készítek. Reményeim szerint a teljesen kezdők és a profi amatőr cukrászok is találnak kedvükre való receptet a válogatásban.

    6.990 Ft 5.591 Ft -20 %
  • Teljes élet gluténmentesen

    "Gluténmentes étrendet követni nem könnyű, de nem lehetetlen! Könyvünk több mint 100 finom és tápláló gluténmentes étel receptjét tartalmazza, a reggelitől, az ...

    “Gluténmentes étrendet követni nem könnyű, de nem lehetetlen! Könyvünk több mint 100 finom és tápláló gluténmentes étel receptjét tartalmazza, a reggelitől, az ebéden át a vacsoráig – sőt rágcsálnivalókra és desszertekre is adunk ötleteket.

    Kezdjük a napot például egy gluténmentes granolával vagy egy szelet finom reggeli mandulás süteménnyel, tízóraira nassolhatunk magvakból készült krékert vagy sajtos rudat, ebédre pedig magunkkal vihetünk egy szelet gluténmentes pizzát vagy gombás, kecskesajtos quiche-t. Vacsorára már a húsimádóknak sem kell nélkülözniük. Mit szólna például egy gesztenyés marharaguhoz vagy egy csirkés casserole-hoz gluténmentes gombóccal? Természetesen a desszert sem maradhat el! A legjobb, ha szép sorjában kipróbáljuk valamennyit: az ínycsiklandó kekszektől, az isteni habcsókokon és macaronok át a lenyűgöző totákig!

    2.990 Ft 2.392 Ft -20 %
  • dr. Tolnai Orsolya: Érzékenyek desszertes könyve Glutén-, laktóz- és cukormentes desszertek

    Ismét hiánypótló mű született az érzékenyek konyhaművészetében: kezében tartja a legfinomabb desszertek gyűjteményét Dr. Tolnai Orsolya tálalásában! Miután inzulinrezisztenciát, glutén-, és laktózérzékenységet ...

    Ismét hiánypótló mű született az érzékenyek konyhaművészetében: kezében tartja a legfinomabb desszertek gyűjteményét Dr. Tolnai Orsolya tálalásában! Miután inzulinrezisztenciát, glutén-, és laktózérzékenységet is diagnosztizáltak a szerzőnél, nem volt más választása mint, hogy glutén-, laktóz-, és cukormentes édességeit is kikísérletezze sorstársai legnagyobb örömére.

    Ahogy nagysikerű Érzékenyek szakácskönyvében, úgy ezen kötetében is egyszerűen magával ragadja az olvasót közvetlen stílusa, ételek iránti szenvedélye, igényes tálalása, felfedezésre váró kivételes ízpárosításai.

    Ismeretlen vizekre evezett és mestere lett a “mindenmentes” finomságoknak és a különleges ízek harmóniájának. Étlapján desszertjeit újragondolta, reform alapanyagokkal megbolondította, egyszerre inspiráló és ínycsiklandó képekkel illusztrálta. A szerző olyan megvalósítható recepteket tartalmazó gyűjteménnyel örvendezteti meg olvasóit, amelyben az áfonyás pite és a banános palacsinta éppúgy képviselteti magát, mint a zöld teás totutorta, csokoládés chia mag puding vagy a narancsos, rózsavizes marcipán.

    A fantáziadús finomságok elkészítésénél pontos útmutatásaival, zseniális ötletei megvalósításaival, kipróbált arányainak követésével a kezdők és a haladók is elsöprő sikerrel léphetik át ‘érzékenységük’ korlátait! Segítségével egy fárasztó nap után is gyorsan elkészíthető, ellenállhatatlanul finom édességekkel kényeztethetik magukat, nyűgözhetik le vendégeiket.

    Előszeretettel ajánljuk ezt a desszertes könyvet tudatosan étkezőknek, táplálékallergiával küzdőknek és a reform alapanyagokkal kísérletezőknek egyaránt, melyben minden egyes finomság egy új kezdet, egy mennyei ízkavalkád!

    Kedves Olvasó!

    Abban a megtiszteltetésben van részem, hogy dr. Tolnai Orsolya második szakácskönyvét ajánlhatom a figyelmébe.

    Orsi e desszertes könyvvel elsősorban a hozzá hasonlóan táplálék-intoleranciában szenvedők életét szeretné megédesíteni, ugyanakkor kalandos utazásra invitál mindenkit glutén-, laktóz-, cukormentes receptjeinek világába, aki egészségesebben, tudatosabban szeretne táplálkozni, vagy csak kipróbálna valami újat, szokatlant.

    Az általa készített szemet gyönyörködtető fényképekkel illusztrált receptek valamennyiünk számára lehetőséget kínálnak a lelkiismeret-furdalás nélküli nassolásra, miközben igazán extrém alapanyagokkal is megismerkedhetünk. Orsi ötletei kifogyhatatlanok, ezt tükrözi a receptek sokszínűsége. Torták, pudingok, palacsinták, bonbonok és még sok minden más elkészítéséhez útmutatást kapunk Tőle. Az édességek rendkívül finomak, ízletesek és könnyen elkészíthetőek.

    Úgy gondolom, hogy az “érzékenyek” számára e könyv -ahogy a korábbi szakácskönyv is- igazán nagy kincs, óriási segítség megnehezített táplálkozásuk színesebbé tételéhez.

    Miután végigkísérhettem e könyv elkészültének szinte valamennyi lépését az ötletgazdag receptek születésétől a csodálatos fényképek elkészültéig, és számos édességet magam is megkóstolhattam, büszkén és bátran ajánlom Orsi barátnőm könyvét MINDENKINEK…

    dr. Matécsáné dr. Sergyán Barbara

    4.410 Ft 3.528 Ft -20 %
  • Márk Szonja: Főzz be és süss!

    Nem kell ahhoz nagymamának lenned, hogy lekvárt tegyél el télire. Nem kell hozzá több tonna termés, több hét sza- badság és kémiai Nobel-díj sem. Ha ...

    Nem kell ahhoz nagymamának lenned,
    hogy lekvárt tegyél el télire. Nem kell
    hozzá több tonna termés, több hét sza-
    badság és kémiai Nobel-díj sem. Ha sze-
    reztél szép, friss gyümölcsöt, indulhat
    a móka, készülhetnek a lekvárok, hogy
    aztán amikor vége a nyárnak, legyen mi-
    vel feldobni a süteményeidet, függőségbe
    taszítani a családod és a barátaidat.
    Márk Szonja, az Édesem cukrásza –
    a Boook Kiadó gondozásában tavaly meg-
    jelent népszerű Édesem süteményei szer-
    zője – legújabb könyvében bebizonyítja ne-
    ked, hogy a lekvárt nemcsak kenyérre kenheted, hanem izgalmas tortákat,
    pitéket, kekszeket is süthetsz vele, gyorsan, egyszerűen és változatosan.
    A kötetben 10 különböző gyümölcsből készült lekvár- és ezekhez kapcso-
    lódó 30 süteményrecept várja, hogy előbb befőzd, aztán megsüsd őket!

    3.990 Ft 3.192 Ft -20 %
  • Rupáner-Gallé Margó: Rupáner-konyha 2.

    A Rupáner-konyha az a hely, ahol létezik tíz perc alatt fánk és pizzatészta, ahol a lángost nem dagasztjuk és nem szívja meg ...

    A Rupáner-konyha az a hely, ahol létezik tíz perc alatt fánk és pizzatészta, ahol a lángost nem dagasztjuk és nem szívja meg magát olajjal, ahol a mézeskalács rögtön puha és rögtön süthető, a smarni nem ragad le, a palacsinta kicsusszan a serpenyőből, a húsleves pedig gyöngyözik.
    A Rupáner-konyha továbbá az a hely, ahol a német tanárnőből lett gasztroblogger és írónő (A Lányok a kastélyból című romantikus kisregény-sorozat szerzője) százezres rajongótáborának őszinte ámulatára a kezdő szakácsnő számára és pici konyhában is könnyen elkészíthető bögrés finomságokat csinál, méghozzá valóban percek alatt.
    A hartai varázslónő végső soron annak köszönheti sikerét, hogy gyorsan, egzotikus és drága alapanyagok nélkül készít mindenki által kedvelt ételeket. Receptjeinek kipróbálásakor a háziasszonyok már tudják: nem fognak csalódni, mert ezek a hétköznapi remekművek nemcsak Rupáner-Gallé Margó konyhájában, és nemcsak a szerző által készített szép fotókon, hanem az asztalon is csábítóak és ízletesek.
    Az első kötet óriási sikere nyomán RGM most újabb bögrés sikerreceptjeit ajánlja a gasztronómia értő szerelmeseinek figyelmébe.

    3.990 Ft 3.192 Ft -20 %
  • Nagy Zita: Mit eszik a vega gyerek?

    Azok számára, akik már tettek néhány lépést a tudatos táplálkozás és a vegetáriánus étrend felé vezető úton, különösen fontos, hogy mit eszik a ...

    Azok számára, akik már tettek néhány lépést a tudatos táplálkozás és a vegetáriánus étrend
    felé vezető úton, különösen fontos, hogy mit eszik a család, hogyan tudjuk a legkisebbek
    számára is biztosítani a megfelelő tápanyagot a fejlődéshez és növekedéshez.
    A Vegán Reggeli írója, Nagy Zita új könyvében ad választ erre a kérdésre, amikor a
    BOOOK Kiadó egészségtudatos sorozatának újabb állomásaként egy fontos területen, a
    gyerekek étrendjén keresztül mutatja be a vega táplálkozást. A mindennapi gyakorlatából
    összegyűjtött közel 70 bevált recept ennek megfelelően kizárólag természetes növényi
    alapanyagok (zöldségek, gyümölcsök, gabonák és magvak) felhasználásával készül – vagyis
    egyik sem tartalmaz semmilyen állati eredetű élelmiszert (tejterméket, tojást, mézet, halat
    és húst).
    Ez a könyv a főétkezésekhez kapcsolódva változatos receptekkel és útmutatókkal azt szeret-
    né megmutatni, hogy a növényi étrenden belül is létezik a gyermekek kitűnő egészségéhez
    vezető, teljes értékű vegyes táplálkozás. Nem csak szülőknek ajánljuk!

    4.490 Ft 3.592 Ft -20 %
  • Körner András: A magyar zsidó konyha

    Kultúrtörténetet akartam írni, nem pedig a mindennapi főzést-sütést segítő praktikus szakácskönyvet, hiszen olyanból van éppen elég. Ez a kötet a magyarországi zsidó ...

    Kultúrtörténetet akartam írni, nem pedig a mindennapi főzést-sütést segítő praktikus szakácskönyvet, hiszen olyanból van éppen elég. Ez a kötet a magyarországi zsidó konyha történetén, a regionális és a kulturális különbségeken, a hétköznapok és az ünnepek ételrepertoárján kívül az étkezéskultúra szinte minden más fontos jelenségét is bemutatja, így a falusi és a városi háztartásokat, a zsidó vendéglátóhelyeket, valamint a kóser élelmiszeripart és kereskedelmet. Újdonságai közé tartoznak a török hódoltság alatti zsidó konyhának a maitól sokban eltérő jellegzetességeit bemutató adalékok és a világ első jiddis szakácskönyvének részletes ismertetése – melyről kevesen tudják, hogy Pesten adták ki 1854-ben. A korabeli sajtóbeszámolókra, kortársak visszaemlékezéseire és saját gyűjtésű, 1945 előtti kézírásos receptfüzetekre támaszkodó szöveget közel 200 kép egészíti ki. Előző köteteimhez hasonlóan itt is a témákat elemző szöveg, a számos idézet és a jórészt ismeretlen képanyag egymást kiegészítő együttesével igyekszem a sokféle zsidó társadalmi, vallási csoport mindennapi életét úgy bemutatni, hogy az olvasó betekintést kapjon a valóság sokdimenziós gazdagságába. (Körner András)

    6.990 Ft 5.591 Ft -20 %
  • Carla Bardi: Smoothie – Idd magad egészségesre!

    "Könyvünk több mint 100 finom ital receptjét tartalmazza: smoothie-k, valamint gyümölcs- és zöldséglevek receptjeit. Valamennyi nagyon gyorsan és könnyen elkészíthető, így ideálisak a ...

    “Könyvünk több mint 100 finom ital receptjét tartalmazza: smoothie-k, valamint gyümölcs- és zöldséglevek receptjeit.
    Valamennyi nagyon gyorsan és könnyen elkészíthető, így ideálisak a hirtelen ránk törő éhség enyhítésére vagy remek reggelik rohanós munkanapokra. Könyvünkben helyet kapott egy olyan fejezet is, melyben desszert smoothie-k szerepelnek – fogyasztásuk nagyszerű módja egy egészséges étkezés lezárásának. A receptek elkészítéséhez csak egy turmixgépre és egy gyümölcscentrifugára (vagy gyümölcs-és zöldségprésre) lesz szükségünk.

    Válogassunk a különböző egészséges zöldség és gyümölcslevek között, mint például a Korianderes – mandulás méregtelenítő smoothie, a Spenótos-szójatejes ital búzafűlével és gingkóval vagy a Banános – őszibarackos smoothie búzacsírával. Kóstoljuk meg Vereb Adri szuperélelmiszerekből készült energetizáló és vitamindús receptjeit, például a vegán és gluténmentes Stresszoldó zöld smoothie-t vagy az Ananász-avokádó zöld smoothie-t.

    2.990 Ft 2.392 Ft -20 %
  • Ganter Klári, Szöllősi Kiss Orsi: Ízek, étkek, évszakok – Tavasz

    Szakácskönyv amely kifejezetten a magyar, szezonális, tavaszi zöldségek és gyümölcsök kreatív felhasználásához készült. Kizárólag természetes alapanyagokat tartalmazó, pontos, egyszerű receptek.

    Szakácskönyv amely kifejezetten a magyar, szezonális, tavaszi zöldségek és gyümölcsök kreatív felhasználásához készült. Kizárólag természetes alapanyagokat tartalmazó, pontos, egyszerű receptek.

    2.600 Ft 2.080 Ft -20 %
  • Marion Grillparzer: A leves gyógyít

    A módszer nagyon egyszerű: főzzön egy nagy fazék levest, és miközben bekanalazza, a szervezete fokozatosan átvált méregtelenítő, zsírégető üzemmódra, és újult erőre ...

    A módszer nagyon egyszerű: főzzön egy nagy fazék levest, és miközben bekanalazza, a szervezete fokozatosan átvált méregtelenítő, zsírégető üzemmódra, és újult erőre kap. E könyv segítségével átszoktathatja a bélbaktériumait a karcsúsításra, a csontjait és az ízületeit az egészséges életmódra, az immunsejtjeit pedig a hatékonyabb működésre. A könyvben bemutatott, a mindennapok során könnyen megvalósítható leveskúrával méregtelenítheti és célzottan megerősítheti a szervezetét. A receptek között talál a hagyományos csontlevestől kezdve az újszerű vegán gombalevesen át az egzotikus vietnami phóig mindenféle finomságot.

    2.900 Ft 2.320 Ft -20 %
  • Angela Liddon: Ragyogj! – Egészséges vegán receptek

    Ez a könyv mindenkinek szól. Mindegy, hogy vegán vagy, vagy csak érdeklődsz a vegán étkezés iránt, vagy egyszerűen csak egy finomat szeretnél ...

    Ez a könyv mindenkinek szól. Mindegy, hogy vegán vagy, vagy csak érdeklődsz a vegán étkezés iránt, vagy egyszerűen csak egy finomat szeretnél enni, ami még ráadásul egészséges is.

    Angela Liddon autodidakta szakács és ételfotós éveket töltött a növényi alapú étkezés és főzés tanulmányozásával. Kreatív és csodálatos receptjei az egész világról rajongók ezreit vonzza. Követői száma a közösségi médián meghaladja az 1,2 milliót. Miután tíz évig evészavarral küzdött, Angela elhatározta, hogy egyszer és mindenkorra megváltoztatja a diétáját – és az életét. Az addigi alacsony kalóriatartalmú feldolgozott élelmiszerekből álló táplálkozását felváltotta teljes értékű tápanyagokban gazdag zöldségekkel, gyümölcsökkel, dió- és mogyorófélékkel, gabonákkal és egyéb finomságokkal. Az eredmény? Az energiaszintje megnőtt, az ételekhez való viszonya helyreállt, és visszanyerte külső és belső ragyogását egyaránt. Azt a felfedezését, hogy az elfogyasztott táplálék milyen óriási hatással van kinézetünkre és közérzetünkre nap mint nap, másokkal is szerette volna megosztani, ezért Oh She Glows címmel blogot kezdett írni, amely mára nemcsak nagy népszerűségnek örvend, hanem a vegán receptek egyik legnépszerűbb gyűjtőhelye lett.
    Angela szakácskönyve több mint száz ínycsiklandó, teljes értékű receptet tartalmaz az újragondolt klasszikusoktól kezdve – amelyeket a húsevők is szeretni fognak – a friss és ötletes, ízekben gazdag fogásokig. A Ragyogj! című könyv számos receptet tartalmaz a különféle ételallergiában szenvedőknek, több mint kilencven gluténmentes recept, és rengeteg szójamentes, dió- és mogyoróféle-mentes, cukormentes és gabonamentes változat is található benne.
    TESTI-LELKI RAGYOGÁS
    ANGELA LIDDON VILÁGHÍRŰ BLOGGER
    FANTASZTIKUS VEGÁN RECEPTJEI SEGÍTSÉGÉVEL

    Angela Liddon, az Oh She Glows blog szerzője, fotósa és receptgyárosa. Weboldala, amely havonta több mint hatmillió látogatóval büszkélkedhet, népszerű célpontja az egészséges recepteket keresőknek. Angela társadalom- és személyiségpszichológiából szerzett diplomát mesterképzésen, így nemcsak a növényi alapú táplálkozás, de a táplálkozáson keresztül elérhető boldogság és egészség is nagyon fontos számára.

    4.490 Ft 3.592 Ft -20 %
  • Rich Harris: Grill & tűz

    "Gyújtsuk be a grillsütőt, és máris indulhat a kerti parti! Rich Harris, neves ételstylist receptjei segítségével ízletes füstölt csirkeszárnyakat, csilis hot dogot ...

    “Gyújtsuk be a grillsütőt, és máris indulhat a kerti parti! Rich Harris, neves ételstylist receptjei segítségével ízletes füstölt csirkeszárnyakat, csilis hot dogot vagy báránysaslikot készíthetünk. A különlegességek kedvelőinek olyan pompás hal- és tengeri herkentyűs ételeket is süthetünk faszénen, mint a gall polip, a tengeri sügér, a ragacsos bárányoldalas vagy a szecsuáni füstös malacpofa.

    Az ízletes grillételek mellett ital- és desszertrecepteket is találunk a kötetben: öblítsük le a húskölteményeket egy-két koktéllal – füstölt eszpresszó-Martinit vagy faszenes sziruppal készített Old smokyt kér valaki? -, és ráadásként olyan különleges desszerteket is kóstolhatunk, mint a pirított pillecukros fagylalt vagy a sós csokoládépraliné.
    Ezekkel az ínycsiklandó fogásokkal egész évben elkápráztathatjuk vendégeinket, amikor csak az időjárás engedi!

    A szerző az utazásai során gyűjtött különleges, mégis könnyen elkészíthető recepteket, a merész ízeket és kiváló technikákat mutatja be. A kötet a grillezés és a füsttel sütés minden titkát és fortélyát feltárja.

    5.990 Ft 4.792 Ft -20 %
  • Lucy Jessop: A csodálatos avokádó

    Az avokádót nem véletlenül szeretik oly sokan. Lehet összetörni, turmixolni, aprítani, sütni vagy akár édesíteni - nincs olyan elkészítési mód, amivel ne tudnánk valami ...

    Az avokádót nem véletlenül szeretik oly sokan. Lehet összetörni, turmixolni,
    aprítani, sütni vagy akár édesíteni – nincs olyan elkészítési mód, amivel ne
    tudnánk valami finomat és izgalmasat varázsolni ebből a sokoldalú gyümölcsből.
    Krémes, csábító és egészséges – nem csoda, hogy mindenki megőrül érte.
    Az ínycsiklandó receptek listája hosszú, a klasszikus guacamolétól az avokádós
    szatéöntettel gazdagított zöldségspagetti-salátán és a chilis-avokádós salsával
    tálalt kukoricaropogóson át a csokis-mogyorós brownie-ig.

    2.790 Ft 2.232 Ft -20 %
  • Eleonora Galasso: A mai Róma konyhája

    Róma az élő történelem és az eleven hagyományok városa, ez jelenik meg étkezési kultúrájában, ételei izgalmas sokféleségében és változatosságában. A mai Róma konyhájában ...

    Róma az élő történelem és az eleven hagyományok városa, ez jelenik meg étkezési kultúrájában, ételei izgalmas sokféleségében és változatosságában.
    A mai Róma konyhájában Eleonora Galasso, gasztronómiai író, blogger és Instagram sztár fogja a kezünket és kalauzol végig az örök város rejtett ékkövei, az ódon lakóházak, a macskaköves mellékutcák, a palazzók és a ma is élő gasztronómiai hagyományok világában.
    A könyvben a gyors és egyszerű reggeliktől és vidám al fresco ételektől a találékonyan rögtönzött ebédekig és romantikus vacsorákig minden alkalomra találhatnak megfelelő receptet.

    5.990 Ft 4.792 Ft -20 %
  • Jessica Nadel: Zöldséges ételek minden napra

    Ha próbál több zöldséget enni, de a salátánál tovább nem jutott, a Zöldséges ételek - Minden napra! segítségével finom és egészséges zöldségeket fogyaszthat a ...

    Ha próbál több zöldséget enni, de a salátánál tovább nem jutott,
    a Zöldséges ételek – Minden napra! segítségével finom és egészséges
    zöldségeket fogyaszthat a nap minden étkezéséhez, a reggelitől a desszertig.
    Spenótos palacsinta? Kukoricakenyér fodros kellel? Ez még nem minden!
    Több mint 100 lelkesítő, innovatív vegán recept, több mint 40 zöldség
    felhasználásával (például klasszikusokkal, mint a brokkoli és a cukkini,
    szuperételekkel, mint a mángold és a kelbimbó, valamint olyan nem
    mindennapi hozzávalókkal, mint a spirulina és a tengeri alga), és óriási
    tápanyaglöketet biztosítanak a szervezetnek. Néhány kedvcsináló recept:
    Szuper csokis turmix
    Zöldborsós szamosza-burrito
    Pestós polentahasábok
    csípős szósszal

    3.500 Ft 2.799 Ft -20 %
  • Fráter Erzsébet: Egzotikus piacokon – Botanikai kalauz a trópusi haszonnövényekhez

    A könyv az egzotikus piacokon kapható 100 legfontosabb szubtrópusi és trópusi haszonnövényről ad tömör, mégis átfogó ismertetést. A szerző a pontos botanikai ...

    A könyv az egzotikus piacokon kapható 100 legfontosabb szubtrópusi és trópusi haszonnövényről ad tömör, mégis átfogó ismertetést. A szerző a pontos botanikai leírás mellett összefoglalja az egyes növények felhasználási módjait. A rengeteg növényfotó és hangulatos piaci életkép mellett kultúrtörténeti utalások, receptek és más érdekességek is színesítik a könyvet.

    3.750 Ft 3.000 Ft -20 %
  • dr. Benda Judit: Egyszerűen finom – A teljes értékű konyha

    A teljes értékű konyha finom, egészséges és gyönyörű. Alapját dédszüleink konyhaművészete képezi az élelmiszeripar előtti időkből - abból az időből, amikor mi magunk ...

    A teljes értékű konyha finom, egészséges és gyönyörű. Alapját dédszüleink konyhaművészete
    képezi az élelmiszeripar előtti időkből – abból az időből, amikor mi magunk készítettük el az
    ételeinket almából, káposztából, répából, búzából – azaz természetes alapanyagokból.
    Annak idején a magyar konyha ugyanolyan teljes értékű volt mint az olasz, a svéd, a japán vagy
    bármely más hagyományos konyha.
    Ezért a szakácskönyv receptjeinek zömét a hagyományos magyar konyha ételei alkotják kiegészítve
    a nagyvilág ételeivel – kicsit átalakítva. A teljes értékű ételek remekül beilleszthetők a magyar
    konyhába, így megszokott ételeink segítségével tudjuk egészségesre enni magunkat.
    Szakácskönyv a családnak – kicsiknek és nagyoknak egyaránt.

    6.950 Ft 5.559 Ft -20 %