Speciális fejlesztők

 • Együtt lenni jó… – Mozgás- ritmusérzék- és beszédfejlesztő

  A könyv örömteli, szeretetteljes együttlétet kíván teremteni Ön és gyermeke között. Az összegyűjtött és kitalált versek, mesék, dalok, feladatok és játékok nemcsak ...

  A könyv örömteli, szeretetteljes együttlétet kíván teremteni Ön és gyermeke között. Az összegyűjtött és kitalált versek, mesék, dalok, feladatok és játékok nemcsak a gyermek ismereteit, gondolkodását, készségeit fejlesztik, általuk a szülők jobban megismerhetik óvodáskorú, iskolába készülő gyermekeiket, örömeikkel-bánataikkal, sikereikkel-kudarcaikkal, érzelmi biztonságtudatukkal-bizonytalanságaikkal együtt. Célunk, hogy az Együtt lenni jó…cím valódi, átélt élménnyé váljon szülő és gyermek számára egyaránt, az egyre mélyebb és szeretetteljesebb biztonságteli kapcsolat kiépülésével, amely egyben “gyógyír” is lehet a problémák, nehézségek megoldására.

  Ha valóban végigjátsszák a szeptembertől júliusig tartó, rajzos könyvet, az őszi levélgyűjtéstől a télapóváráson keresztül, a Balaton-parti lazító-pihenő játékig, akkor olyan nagy kincs birtokába juthat, amely lehetővé teszi, hogy valóban megismerje gyermekét, igazán tudjon vele játszani felszabadulni, együtt elmélyülni különféle tevékenységekben.

  A gyermek ezen idő alatt bővülő ismeretei, szókincse, kifejezőkészsége, figyelme, kitartása szinte észrevétlenül fejlődik majd, hiszen a boldog együttlét nyitottá befogadóvá, kiegyensúlyozottá is teszi. Nincs más feladatunk, csak élvezni ezeket az önfeledt pillanatokat.

  2.200 Ft
 • Kengyelné Tusor Magdolna: Beszélni jó(l) ! – Szókincsfejlesztő – pöszeségjavító

  A logopédus és a szülő szoros együttműködése igen fontos gyermekeink beszédének, ezáltal gondolkodásának hatékony fejlesztése érdekében. Ehhez a gyakorláshoz kíván segítséget nyújtani ...

  A logopédus és a szülő szoros együttműködése igen fontos gyermekeink beszédének, ezáltal gondolkodásának hatékony fejlesztése érdekében. Ehhez a gyakorláshoz kíván segítséget nyújtani ez a tematikus gyakorlófüzet, melynek mindkét része a pöszeség terápiáját hivatott támogatni. Az eddig megjelent művek közül kiemelkedik abból a szempontból, hogy kép és szóanyaga főfogalmak alá vannak rendelve.

  Az első részben az Ö-Ü, F-V, P-B-D, K-G, TY-GY-NY ÉS J-L-R, míg a másodikban az SZ-Z-C és S-ZS-CS hangcsoportok szavai szerepelnek. Így mindenki a beszédhibájának megfelelő gyakorlóanyag közül választhat. Kiemelten szerepel a gyakorlatok között: hallási figyelem és differenciálás; hang analízis és szintézis műveletei; helyes ejtés gyakorlása; szókincsbővítés; főfogalom megtalálása; a gondolkodás és a finommotorika fejlesztése.

  Sokrétű felhasználhatósága miatt nemcsak beszédhibásoknak ajánljuk ezt a kötetet, hanem óvodásoknak, kisiskolásoknak egyaránt. A közös gyakorláshoz sok türelmet, kitartás és sikert kívánunk!

  1.490 Ft
 • Thoroczkay Miklósné: Lazán perdülj!

  Az R hangzó sokszor makacs, nehezen kialakítható hang, ezért sok esetben hosszú terápiás idővel kell számolnunk! Javítása speciális előkészítést, R -előgyakorlatokat, türelmes, ...

  Az R hangzó sokszor makacs, nehezen kialakítható hang, ezért sok esetben hosszú terápiás idővel kell számolnunk! Javítása speciális előkészítést, R -előgyakorlatokat, türelmes, sok lépcsős rögzítést, módszeresen nehezedő automatizálást és motoros differenciálást igényel.

  Reméljük, hogy mindenkinek nagy örömet és kellemes élményt nyújt a közös tanulás során ez a gyakorlófüzet, hiszen:

  – sok pergetést előkészítő, célzott gyakorlatot tartalmaz, melyeket a logopédus mindennapi gyakorlásra ajánlhat tanítványainak, valamint

  saját tapasztalata alapján egyéb feladatokkal is kiegészíthet;

  – az R hangzó rögzítési sorrendjének megfelelően minden segédhangzóval változatos gyakorlási lehetőséget teremt, és pihentető, s egyben motiváló készségfejlesztő feladatokkal szerez kellemes perceket a gyerekeknek és szüleiknek.

  1.450 Ft
 • Szabó Borbála: Mozdulj rá!

  Mozgással kísért, vidám, rajzos vers- és mondókagyűjtemény-füzet, amely a mozgáskoordinációt, nagy- és finommozgást egyaránt fejleszti. Mozdulj rá! - szólítja fel a szerző ...

  Mozgással kísért, vidám, rajzos vers- és mondókagyűjtemény-füzet, amely a mozgáskoordinációt, nagy- és finommozgást egyaránt fejleszti. Mozdulj rá! – szólítja fel a szerző a gyermeket. Mozduljon, induljon, hogy ügyesedjen, hogy jobb legyen a közérzete, de mozduljon azért is, hogy segítsen felnőttként annak, akinek ez a mozgás, az összerendezett, harmónikus mozdulatok sora még nem a sajátja. Segítsen a mondókák melletti rövid instrukciók alapján abban, hogy minden gyermek saját szükséglete legyen ez a tevékenység. A nagy tapasztalattal rendelkező gyógypedagógus szerző sokéves gyűjtésből ad egy csokorra valót mindazoknak, akik szívesen tanítgatják egészséges, vagy speciális nevelési szükségletű gyermekeiket, tanítványaikat.

  1.250 Ft
 • Gyermekvers- és mondókagyűjtemény a logopédiai munkához

  Kedves gyerekek, szülők és logopédusok!A magyar beszéd, a verselés és az éneklés válogatott darabjait kínáljuk Önöknek ezzel a gyermekvers- és mondókagyűjteménnyel. Olyan ...

  Kedves gyerekek, szülők és logopédusok!

  A magyar beszéd, a verselés és az éneklés válogatott darabjait kínáljuk Önöknek ezzel a gyermekvers- és mondókagyűjteménnyel. Olyan verseket találhatnak a könyvben, amelyeket nagymamáink is nagyon szerettek, és amelyeket az óvodapedagógusok és a logopédusok is szívesen tanítanak – legyen az akár dúdoló rigmus, vagy kedves gyermekvers, akár a nagyobb gyerekeknek szóló nyelvtörő. A gyűjtemény a pösze gyermekek beszédkorrekciójához is igen nagy segítséget nyújt, hiszen a verseket a szerkesztő a gyakorlandó hangok szerint csoportosította.

  Kívánjuk, hogy örömmel forgassák ezt a könyvet!

  1.250 Ft