Táplálkozás

  • Dr. Joseph Mercola: Égesd a zsírt

    Az Égesd a zsírt radikálisan változtatja meg mindazt, amit az egészségről gondoltál. Dr. Mercola megdöbbentő felismeréseit osztja meg veled, melyek ismeretében akár ...

    Az Égesd a zsírt radikálisan változtatja meg mindazt, amit az egészségről gondoltál. Dr. Mercola megdöbbentő felismeréseit osztja meg veled, melyek ismeretében akár rögtön elkezdhetsz új, egészséges testet és elmét építeni. A világszerte népszerű természetgyógyász kutatásai során arra jutott, hogy szinte valamennyi betegség kialakulásának hátterében kisiklott anyagcsere-folyamatunk áll. Az egészség visszaszerzésében hatalmas szerepe lehet egy különleges étrendnek, a szénhidrátszegény és zsírban gazdag ketogén diétának. Ez a gyakorlati kézikönyv segít elsajátítani azt a táplálkozási szemléletet, mely pozitívan hat az szervezetünkre, és amellett, hogy elnyomja a betegségeket, támogatja a test gyógyulását.

    “Egy igazán forradalmi program… Az Égesd a zsírt meg fogja változtatni a táplálkozásról és egészségről kialakult gondolkodásmódunkat.” Leo Galland, M.D.

    “Az Égesd a zsírt… felfedi az igazságot, hogy mi az, amit az élelmiszeripar nem árul el az ételekről, amelyeket megeszünk, és egy olyan úton indítja el az olvasót, amely radikálisan megváltoztatja az egészségét.” Mark Hyman, M.D.

    Dr. Joseph Mercola a természetgyógyászat szenvedélyes követe. Több mint 30 éve gyakorló orvos, aki több tízezer pácienst kezelt a Chicago melletti wellnessközpontjában, majd 1997-ben létrehozta a Mercola.com-ot, amely a leglátogatottabb természetes orvoslással kapcsolatos honlap a világon.

    3.990 Ft 3.192 Ft -20 %
  • Szendi Gábor: Új vitaminforradalom (2. kiadás)

    Új vitaminforradalom zajlik - bár egyelőre még csak a kutatás zárt világában. Az elmúlt egy-másfél évtizedben a tudomány olyan felismerések birtokába jutott ...

    Új vitaminforradalom zajlik – bár egyelőre még csak a kutatás zárt világában. Az elmúlt egy-másfél évtizedben a tudomány olyan felismerések birtokába jutott a vitaminok kapcsán, amelyek szó szerint életbevágóan fontosak lehetnek számunkra. Ám SZENDI GÁBOR kötetének aktualitását nem csupán e forradalmi helyzet adja. Az új ismeretek fényében ideje újragondolnunk a vitaminok körül kialakult babonákat és mesterségesen gerjesztett mítoszokat is, amelyek az utóbbi évtizedekben sajnálatos módon kialakították az elvakult vitaminhívők és a konok vitaminellenesek táborát. A vitaminguruk és -próféták által keltett ködben fontos végre tisztán látnunk, mik a vitaminok valódi hatásai, mit tarthatunk igaznak és mit idejétmúlt illúziónak a vitaminokkal kapcsolatban.
    Szendi Gábor könyve vállaltan nem enciklopédia: nem sorolja fel, melyik vitamin “mire jó”, vagy éppen “mit okoz” a hiányuk. Ehelyett a vitaminkutatás legújabb eredményei alapján bemutatja a legfontosabb vitaminok, valamint a kalcium és magnézium hatásmechanizmusát, és igyekszik ráébreszteni az olvasókat arra, hogy ezek a vitaminok és ásványi anyagok csak egymással komplex kölcsönhatásban működnek megfelelően. Következésképp ahhoz, hogy a szervezetben kifejthessék kívánatos hatásukat, az egyikből beszedendő mennyiséget célszerű a vele kölcsönhatásban lévő másikkal összhangba hozni. Ahogy a szerző fogalmaz: “Olyan az egész, mint egy szimfónia: csak akkor áll össze egységes élménnyé, ha játékával minden zenész a nagy egészet szolgálja.”
    SZENDI GÁBOR író és pszichológus, a paleolit táplálkozás magyarországi meghonosítója és elterjesztője, szabadgondolkodó. Azt vallja, hogy modern világunk fényévekre távolodott attól a létformától, amihez évmilliók során alkalmazkodtunk. Bár nagyvárosokban élünk, és szuperintelligens kütyükkel vesszük körül magunkat, testünk és agyunk még mindig egy vadászó-gyűjtögető törzs tagjáé. Ha teljesebb és boldogabb életre vágyunk, először meg kell értenünk, mire is lettünk kitalálva.

    3.990 Ft 3.192 Ft -20 %
  • Sebestyén Balázs, Tóth Gábor: E-mentes övezet 2., avagy több mint reggeli

    Az E-mentes övezet rádiós táplálkozási rovat már ötödik éve ad hírt az élelmiszer- és táplálkozástudomány újabb felismeréseiről. Ez idő alatt sok ezer ...

    Az E-mentes övezet rádiós táplálkozási rovat már ötödik éve ad hírt az élelmiszer- és táplálkozástudomány újabb felismeréseiről. Ez idő alatt sok ezer család életmód-változtatásában segített, emellett mind a műsor, mind az immár több mint húszezer példányban elkelt első kötet általános “véleményformáló erővé” lépett elő saját szakterületén belül.
    A rovat az elmúlt évben is folytatódott, nem csökkenő érdeklődés mellett, így Sebestyén Balázs és Bio Gabi újabb riportkötetbe rendezték az első kötetből kimaradt, illetve az azóta elhangzott témákat. Meglepetésekkel is készültek: A könyvben újabb titkok kerülnek napvilágra az élelmiszeriparról, a reklámpszichológiáról és a tudomány egyéb rejtett fiókjaiból, amelyek a műsorban nem, vagy nem ilyen részletességgel hangozhattak el. Továbbra sem rejtik véka alá az egészségünket közvetlenül érintő kérdésekben véleményüket.
    A kedves olvasó a második kötetben is beléphet a konkrétumok világába, ahol megismerheti az ok-okozati összefüggéseket, kézzelfogható válaszokat kaphat számos megfogalmazott vagy meg nem fogalmazott kérdésére:
    – Hogyan készülnek az üdítőitalok, és milyen hatásai vannak az energiaitaloknak?
    – Milyen változásokat okoz az élelmiszerben a főzés, a sütés, a hűtés vagy a fagyasztás?
    – Melyek a jobb és a rosszabb csomagolóanyagok, és mit tudhatunk a PET-palackról?
    – Mit jelent a magtáplálkozás és az ómega-3-korrekció?
    – Milyen meglepő hírekkel szolgáltak a kutatók az aminosavak terén?
    – Hogyan hatnak a fitokemikáliák, és minek köszönhető a vegán étrenddel kapcsolatos “pálfordulás” a szakmában?
    – Mely vegyületek védik az agyi-idegi funkciókat?
    – Miért különlegesek a csírák, és mit tudhatunk az étrenddel bevitt GABA hatásairól?
    – Mit tehetünk a vas-, B12-, cink- réz-, és mangánhiány ellen, és miért hasznos az érzékeny gyomrúaknak az U-vitamin?
    – Miért nevezik a sörélesztőt “táplálkozásbiológiai kincsesbányának”?
    Mindezek mellett Balázs kérdezi Bio Gabit az otthoni konyhatechnikáról, a teflon- és zománcozott edényről, az étermérgezésekről, a homociszteinről, a homoktövisről, az aszalványokról vagy a bőr minőségét javító étrendről. A kényesebb témákat sem kerülik el, így előkerül a szójakérdés, a fitoösztrogének, a haspuffadás, a mikrohullámú sütő használata és sok más terület. Az összefüggések feltárása mellett külön hangsúlyt kapnak a könyvben a gyakorlati tanácsok is.
    E második kötet szerves folytatása lehet az elsőnek, és továbbviheti a megkezdett szakmai-ismeretterjesztő munkát.

    2.990 Ft 2.392 Ft -20 %
  • Dr. Mark Hyman: Vércukordiéta – Az egészségmegőrzés és a tartós fogyás módszere

    Itt az idő, hogy eloszlassuk a vércukorszinttel kapcsolatos tévhiteket, és megállítsuk a föld lakosságának nagy részét fenyegető cukorbetegséget és elhízást! A megfelelő vércukorszint ...

    Itt az idő, hogy eloszlassuk a vércukorszinttel kapcsolatos tévhiteket, és megállítsuk a föld lakosságának nagy részét fenyegető cukorbetegséget és elhízást!
    A megfelelő vércukorszint az élethosszig tartó egészség egyik legfontosabb tényezője. Tévedés, hogy csak azoknak kell rá kiemelten odafigyelnie, akiknél már megállapították a cukorbetegséget – mert rengetegen nem is tudnak róla, hogy érintettek! Ez a lassan kialakuló, csendes járvány azonban megelőzhető és vissza is fordítható.
    Dr. Mark Hyman, a Viszlát, kilók! Helló, zsír! című könyv orvos szerzője a probléma hátterében meghúzódó valódi okokat azonosítva, hosszas kutatómunka során egy olyan étrendet állított össze, melynek segítségével elkerülhetjük a cukorbetegséget. Ha a könyvben ismertetett hét alapvető tanácsot megfogadjuk, és a hathetes programot követjük, akkor nemcsak a vércukorszintünk normalizálódik, de szinte észrevétlenül lefogyunk, egyensúlyba kerül a homonháztartásunk, az anyagcserénk, kiürülnek a méreganyagok, és megelőzhetjük a szívbetegségeket, a demenciát és a rákot.
    A könyv személyre szabott segítséget nyújt egészségügyi problémáink feltárásához és megoldásához, miközben gyakorlati útmutatást, bevásárlólistát, pompás recepteket és tanácsokat kapunk egy olyan étrendhez, melytől egyszerre válunk egészségesebbé, karcsúbbá és energikusabbá.

    3.699 Ft 2.959 Ft -20 %
  • Gabriele Bickel: Gyógyító kert

    Éljünk egészségesen a saját kertünkben termett zöldségek, gyümölcsök és fűszernövények segítségével! Használjuk ki a kertünk patikájának gyógyító hatásait. A szerzőnő megmutatja, mely ...

    Éljünk egészségesen a saját kertünkben termett zöldségek, gyümölcsök és fűszernövények segítségével! Használjuk ki a kertünk patikájának gyógyító hatásait. A szerzőnő megmutatja, mely növényekkel tehetünk egészségünkért, gyógyíthatjuk panaszainkat, és hogyan gondozzuk őket a kertben
    A gyógyító kert kialakítása, beültetése és gondozása
    50 recept a nyerskoszttól a gyógyteákon és borogatásokon át a levesekig
    – A legfontosabb zöldségek, gyümölcsök és fűszernövények bemutatása: összetevők, hatóanyagok, jó tanácsok a termesztéshez és a konyhában való felhasználáshoz

    3.950 Ft 3.160 Ft -20 %
  • Nagy Réka: Ökoanyu – Csináld magad!

    Miért készítsünk olyan ételeket, kozmetikumokat, tisztítószereket és játékokat saját kezűleg, amelyeket a boltban is megvehetünk? Ökoanyu ezúttal ezekre a kérdésekre keresi a ...

    Miért készítsünk olyan ételeket, kozmetikumokat, tisztítószereket és játékokat saját kezűleg, amelyeket a boltban is megvehetünk? Ökoanyu ezúttal ezekre a kérdésekre keresi a választ, és arra buzdít, hogy a félkész, feldolgozott élelmiszereket váltsuk le otthon is nagyszerűen elkészíthető társaikra. Ezáltal kikerüljük a felesleges adalékanyagokat, ízfokozókat. Használjunk a háztartásunkban természetes tisztítószereket, keverjünk ki magunk egy bőrtápláló testradírt vagy akár egy vegyszermentes szúnyogriasztót illóolajokkal! Ezáltal búcsút vehetünk a bőrünkkel érintkező ipari kemikáliáktól, nem szennyezzük a bennünket körülvevő belterek levegőjét és hulladéktermelésünk is jelentősen csökken. Az otthon elkészíthető gyerekjátékokkal pedig pörgő világunk dacára visszalassulhatunk gyermekeinkhez, akiknek erre nagy szükségük van.

    2.900 Ft 2.320 Ft -20 %
  • Anthony William: Gyógyító ételek

    Ez a könyv ötven gyógyhatású növény titkait kutatja, bebizonyítva, hogy a megfelelő táplálkozás milyen nagy szerepet játszik a betegségek megelőzésében és visszafordításában. ...

    Ez a könyv ötven gyógyhatású növény titkait kutatja, bebizonyítva, hogy a megfelelő táplálkozás milyen nagy szerepet játszik a betegségek megelőzésében és visszafordításában. Olyan gyümölcsök, zöldségek, gyógy- és fűszernövények, vadon termő növények gyógyító erejéről szerezhetünk tudomást, amelyek rendkívüli hatással lehetnek egészségünkre. A szerző részletesen bemutatja az egyes növények tulajdonságait, ismerteti azokat a tüneteket és állapotokat, amiket segítenek enyhíteni vagy gyógyítani, sőt megtudhatjuk azt is, milyen hatással vannak az érzelmeinkre és szellemi életünkre.
    A könyv mindezek mellett remek recepteket kínál, a párolt káposztával töltött édesburgonyától a mézes kókuszfagylaltig, kiemelve az ételek maximális előnyeit ínycsiklandozó fogásokként tálalva.

    A szerző olyan forradalmian új ismereteket is eléd tár, mint:
    Miért a “feltámadás növénye” a vad áfonya, mitől a fiatalság forrása a spárga, és miként tudja frissíteni szellemed a citrom, amikor rossz hírek nyomasztanak
    Melyik étel mérsékli az epekövet, enyhíti a magas vérnyomást, a ködös gondolkodást, a pajzsmirigy bajait, a migrént, és még számos tünetet és állapotot
    Mi adja a kivi, az uborka, a macskakarom, a kókusz és még sok más növény különleges és egyedülálló gyógyító erejét
    o Mi az oka a sóvárgásnak, hogyan fordíthatod a magad javára a stresszt, és miért van a gyümölcsöknek kulcsszerepe a termékenységben

    A Gyógyító médium című első világsikerű könyvében Anthony William feltárja, miként kezelhetők komoly betegségek tucatjai a gyógyító életmódra és megfelelő táplálkozásra összpontosítva.
    A Gyógyító ételek még teljesebb bepillantást enged a természet és az egészség összefüggéseibe.

    A szerzőről
    Anthony William gyógyító médium. Emberek tízezreinek segített kigyógyulni az orvosok által félreismert, hatástalanul kezelt – illetve az orvostudomány előtt ismeretlen, kezelhetetlennek vélt – betegségükből. Különleges adottsága, hogy kölcsönös kapcsolatban van egy felsőbb vezetővel, aki rendkívül pontos egészségügyi információkkal látja el, gyakran jelen korunk tudását messze meghaladó értesülésekkel. Anthony négyéves korától fogva – amikor minden előzmény nélkül bejelentette, hogy tünetmentes nagymamájának tüdőrákja van (és ezt az orvosi vizsgálat hamarosan igazolta) – az emberek érdekében használja a testolvasás különleges képességét. Példátlan pontossága és sikeres eredményeinek nagy száma révén világszerte elismert gyógyító médium lett. Tudása felbecsülhetetlen segítség az orvosoknak is legnehezebb eseteik megoldásában.

    4.490 Ft 3.592 Ft -20 %
  • Dave Asprey: Golyóálló diéta

    Golyóálló életmód: több vaj, kevesebb testedzés, pihentetőbb alvás -- a frissebb elméért és a testért, amelyet megérdemelsz!Húszas évei közepén Dave Asprey, a ...

    Golyóálló életmód: több vaj, kevesebb testedzés, pihentetőbb alvás — a frissebb elméért és a testért, amelyet megérdemelsz!

    Húszas évei közepén Dave Asprey, a sikeres vállalkozó milliókat keresett a Szilícium-völgyben. Csak éppen közel 140 kilót nyomott, annak ellenére, hogy azt tette, amit az orvosok tanácsoltak: nem evett többet napi 1800 kalóriánál, és másfél órákat edzett, hetente hatszor.
    Amikor a zsírfelesleg miatt már az agyára is sűrű köd kezdett ereszkedni, és az ételek utáni sóvárgás minden energiáját és akaraterejét elszívta, Asprey ugyanazt a gyakorlatot követte, mint amelyik korábban vagyonos emberré tette: “meghekkelte” a saját testét. Több mint 300 ezer dollárt és 15 évet áldozott arra, hogy kiderítse, mi fogja vissza a teljesítményét, és áll a boldogsága útjába. Annak érdekében, hogy testileg és szellemileg is csúcsformába kerülhessen, különböző orvosi vizsgálatokat végeztetett, eldugott tibeti kolostorokat keresett fel, és behatóan tanulmányozta a hagyományos, illetve alternatív megoldásokat. Az eredmény: a golyóálló diétának elkeresztelt gyulladáscsökkentő program, amely gyors, éhségmentes fogyást és drasztikus teljesítménynövekedést eredményez.
    A golyóálló diéta gyökeresen meg fogja változtatni azt, ahogyan a fogyókúráról és az egészséges életmódról vélekedsz. Ki fogod hagyni a reggelit, abbahagyod a kalóriák számolgatását, rengeteg egészséges telített zsírt és intelligens táplálékkiegészítőket fogyasztasz majd, és kevesebbet edzel és alszol. Ennek eredményeképpen nőni fog az energiaszinted, izmosabbá válsz, és sorra olvadnak le rólad a fölösleges kilók. A hagyományos fogyókúrák szemléletét elvető Asprey a negyvenes éveire leadott 45 kilót, és ma egészségesebbnek és szellemileg frissebbnek érzi magát, mint valaha. Ha te is erre vágysz, csak kövesd a Golyóálló diéta útmutatását!

    Dave Asprey szilícium-völgyi befektető, vállalkozó, hivatásos biohekker, a vajjal dúsított golyóálló kávé megalkotója, a Silicon Valley Health Institute elnöke és a 8 millió hallgatóval rendelkező podcast, a Bulletproof Radio házigazdája. Szerepelt a Today Show-ban, a Nightline-ban, a CNN-en, a Financial Times, a Rolling Stone, a Men’s Health, a Vogue, a Marie Claire, a Slate, a Forbes és még tucatnyi más folyóirat hasábjain. A Brit Columbia-i Victoriában, illetve a washingtoni Seattle-ben él.

    3.990 Ft 3.192 Ft -20 %
  • Lénárt Gitta: Élő növényi sajtok, tejek – Nyers finomságok, nemcsak laktózérzékenyeknek!

    A teljes értékű növényi táplálkozás a legtermészetesebb, az emberi szervezethez legközelebb álló étrend. Az utóbbi 200 év során azonban az élelmiszeripar olyan ...

    A teljes értékű növényi táplálkozás a legtermészetesebb, az emberi szervezethez legközelebb álló étrend. Az utóbbi 200 év során azonban az élelmiszeripar olyan mértékben írta át étkezési szokásainkat, hogy azt már az emberi szervezet genetikailag képtelen követni. Egyre több mesterséges anyagot, számunkra feldolgozhatatlan összetevőt viszünk be szervezetünkbe, és miközben vitamin- és ásványianyag-hiánnyal küzdünk, a rengeteg “üres” kalóriának köszönhetően túlsúlyosak vagyunk. Civilizált világunkban még soha nem volt ennyi táplálékallergiás! Akár egészségügyi okból (laktózérzékenység), akár etikai megfontolásból mondunk le az állati tejek és tejtermékek fogyasztásáról, a megvalósítás – ötlet hiányában – gyakran nehézségekbe ütközik. Pedig van megoldás: diófélékből néhány egyszerű alapanyag hozzáadásával nagyon finom növényi tejeket, sajtokat készíthetünk, ráadásul igen egyszerűen.

    Lénárt Gitta, a nyers táplálkozás szakértőjének új “élő” könyve ezúttal a növényi tejek, sajtok és túrófélék készítésének világába vezeti el az olvasót. Szemgyönyörködtető és ínycsiklandó receptjeivel nemcsak azoknak kínál egészséges alternatívát, akik szeretnének áttérni a teljes értékű növényi étrendre, hanem remek ötletekkel szolgál az új és izgalmas ízeket kedvelő kísérletezőknek is.

    3.290 Ft 2.632 Ft -20 %
  • Joacim Lund: Szőröstül-bőröstül

    Azoknak, akik jót akarnak enni, és a világot is szeretnék megmenteniJoacim Lund riportkönyvében arra keresi a választ, hogyan tudnánk kitörni az élelmiszer-üzletláncok ...

    Azoknak, akik jót akarnak enni, és a világot is szeretnék megmenteni

    Joacim Lund riportkönyvében arra keresi a választ, hogyan tudnánk kitörni az élelmiszer-üzletláncok olcsó, ezért rossz minőségű és szűk választékú áruinak fogságából. Hogyan változtassunk az utóbbi évtizedekben teljesen megváltozott étkezési szokásainkon, hogy visszatérhessünk a tudatos táplálkozáshoz, egészséges főzéshez. Vajon akkor is megennénk az előre feldolgozott készételeket, ha tudnánk, miből és hogyan készülnek? A legnagyobb gond, hogy a döntésre esélyünk sincs, ami a kereskedelmi hálózatok felelősségét veti fel.

    Lund meglátogatta a norvég Coop és Rema üzletláncok vezetőségét, akik hibáikat elismerve óvatos biotermék-kínálattal kísérleteznek, de ehhez tájékozott vásárlókra van szükség. Az élelmiszer-iparág hátterében kiterjedt környezeti és állatjóléti problémák húzódnak, húsalapú étkezésünk a takarmány nagyipari termelése miatt tönkreteszi a Földet, a brazil esőerdők négyötödét így tarolták le. Ellenpéldákat keresve koppenhágai és londoni díjnyertes éttermekben járunk, melyek azzal lettek világelsők, hogy helyi nyersanyagokból dolgoznak vagy az alapanyag teljes feldolgozására törekednek a virágbefőttől az elropogtatható szalonkafejig.

    Megismerkedünk a “mindenevők dilemmájával” (mit válasszunk, hogy életben maradjunk?), “a nagy hármassal” (a só, a cukor és a zsír háttérhatalmával), a nose to tail cookinggal (szőröstől-bőröstől), a berlini Húsatlasszal, a barbecue texasi fővárosával, a lelkiismeretüket altató “új jólétisekkel”, “a boldog hús mítoszával” és az amerikanizált rohanó étrend sokkoló számadataival.

    3.500 Ft 2.800 Ft -20 %