• Volker Dierschke: Milyen ragadozó madár és bagoly ez?

  52 faj egyszerű meghatározása. Zsebméretű praktikus határozó barangolásainkhoz a természetben. Minden fajról látványos, színes fotó. A meghatározást színkód és a legfőbb jellemzők ...

  52 faj egyszerű meghatározása. Zsebméretű praktikus határozó barangolásainkhoz a természetben. Minden fajról látványos, színes fotó. A meghatározást színkód és a legfőbb jellemzők pontos leírása segíti.

  1.480 Ft 1.184 Ft -20 %
 • Killian Mullarney, Lars Svensson, Dan Zetterström: Madárhatározó – Európa és Magyarország legátfogóbb terepi határozója

  A Madárhatározó a Magyarországon, Európában, Észak-Afrikában és a Közel-Keleten megfigyelhető madárfajok átfogó kézikönyve. Kezdő és tapasztalt madármegfigyelők számára egyaránt alapműnek számít. A ...

  A Madárhatározó a Magyarországon, Európában, Észak-Afrikában és a Közel-Keleten megfigyelhető madárfajok átfogó kézikönyve. Kezdő és tapasztalt madármegfigyelők számára egyaránt alapműnek számít. A magyar piacon már 15 éve folyamatosan jelen lévő könyv új, javított kiadásában – a legfrissebb kutatási és rendszerezési eredményekkel összhangban – újabb tudományos nevek módosultak. Emellett a magyarországi madárfajok gyakorisági kódjainak frissítésére is sor került.
  oA kötet több mint 900 különböző fajt és számos alfajt tárgyal áttekinthető rendszerezésben, ebből több mint 800-at részletesen bemutat. Ez azt jelenti, hogy a világ minden tizedik madárfajáról szó esik benne.
  oA precízen szerkesztett szövegek ismertetik az egyes fajok testméretét, élőhelyét, elterjedését, határozóbélyegeit, alfajait és hangját.
  oA mintegy 200 képoldalon több mint 3500, először ebben a kötetben publikált madárfestmény mutatja be, hogy nemétől, korától, elterjedésétől és az évszaktól függően miképpen változik egy-egy faj megjelenése. Az illusztrációk a madarakat esetenként jellegzetes környezetükben is szemléltetik.
  oA képtáblákon a madarak fontos bélyegeit kiemelő nyilak és képaláírások segítik a könnyebb eligazodást.
  oAz elterjedési térképek tájékoztatnak a költő- és telelőterületekről, valamint a vonulási útvonalakról is.

  A Madárhatározót, melyet három elismert, világjáró ornitológus írt és illusztrált, a világ egyik legjobb kézikönyvének tartják. A madarak iránt érdeklődők ugyanolyan elmaradhatatlan kelléke, mint a távcső.

  9.500 Ft 7.600 Ft -20 %
 • Madarak – Mini enciklopédia

  Kis könyv... temérdek tudás.Rengeteg tudnivaló a tollakról, a repülésről, a rejtőszínről, a tojásokról, a vonulásról, az énekhangról, a táplálékról, az érzékszervek, a ...

  Kis könyv… temérdek tudás.Rengeteg tudnivaló a tollakról, a repülésről, a rejtőszínről, a tojásokról, a vonulásról, az énekhangról, a táplálékról, az érzékszervek, a fészekről, telepekről, élőhelyről, a meghatározásról, a védelemről és még sok minden másról.
  – Számos faj részletes ismertetése.
  – Több száz ábra és fénykép.
  – Lebilincselő tények tárháza

  2.999 Ft 2.257 Ft -25 %
 • Detlef Singer: Madarak az etető körül

  Az etetőhelyek kiválóan alkalmasak a madarak odacsalogatására és megfigyelésére. Vajon milyen tollas vendégek nyüzsögnek ott? És hogyan etessük őket helyesen? A szerző négy ...

  Az etetőhelyek kiválóan alkalmasak a madarak odacsalogatására és megfigyelésére. Vajon milyen tollas vendégek nyüzsögnek ott? És hogyan etessük őket helyesen?
  A szerző négy kategóriába sorolja a madarakat: etetés a ház körül, ritka vendégek az etetőház körül, madáretetés a vízparton, etetőhelyek az erdőben és a mezőn.
  Ezekből 66 madárfajt ismerhetünk meg részletesen (külalak, hang és ének, előfordulás, viselkedés). A könyvből gyakorlati tanácsokat is kapunk az etetőkhöz és a saját készítésű madáreledelhez.

  2.280 Ft 1.824 Ft -20 %
 • Amen és Maria Fisher: Természetes madárlakok – 25 hívogató madárlak készítése kertünk anyagaiból

  A könyv példákat ad arra, hogyan lehet a környezetünkben talált faanyagokból madárlakokat építeni, hová érdemes ezeket kihelyezni, hogy odacsalogassák a különböző fajokat, ...

  A könyv példákat ad arra, hogyan lehet a környezetünkben talált faanyagokból madárlakokat építeni, hová érdemes ezeket kihelyezni, hogy odacsalogassák a különböző fajokat, és arra is, hogyan kínálhatnak táplálékot, építőanyagot, és menedéket a kertünkbe költözött kis lakóknak.
  Részletes terveket és a munka minden egyes lépéséről fotókat találunk a madár- és denevérodúk, madáretetők és rovarlakok építéséhez.
  Az útmutatók kitérnek a megfelelő faanyag begyűjtésére, a törzs kivájására, az elkészült odú rögzítésére és díszítésre.

  A tartalomból

  Részletes útmutató
  Előszó a magyar kiadáshoz

  Hogyan kezdjünk hozzá?
  Vadon élő állatok a kertben
  A faanyag kiválasztása és begyűjtése
  Az alapvető eljárások, fogások
  A madárlakok díszítése
  Az odúk kihelyezése, tájolása
  Odúméretek

  Az odúk készítése
  Lapostetős madárodú
  Alpesi tájház
  Alpesi madárodú
  Madárnyaraló
  Lapos hátú madárházak
  Luxus madárnyaraló
  Rönkvég-madárlak
  Társasház
  Társas madárlak
  Nyitott fészektálca
  Fagyökerekből készített madárlak
  Madár- és méhtársasház
  Erdei etető
  Tisztítóajtós bagolyvár
  Faállvány
  Kényeztető magetető
  Icike-picikék faggyúetetője
  Darázsgarázs
  Mogyoróvaj-etető
  Kis, hegyes faggyúetető
  Fészekanyag-adagoló
  Egykamrás denevérodú
  Kétkamrás denevérodú
  Virágdézsa fatörzsből
  Poszméhlak

  3.995 Ft 3.196 Ft -20 %
 • Schmidt Egon – Bécsy László: Csodálatos madárvilág

  A madárvilág valójában csodálatos, olyan világ amely mindig újat, szépet kínál, amelyet megunni soha nem lehet. Schmidt Egon a tőle megszokott természet ...

  A madárvilág valójában csodálatos, olyan világ amely mindig újat, szépet kínál, amelyet megunni soha nem lehet. Schmidt Egon a tőle megszokott természet iránti szeretettel mesél a magyar madárfajokról. A könyvet Bécsy László fotói teszik még látványosabbá.

  2.980 Ft 2.384 Ft -20 %