Ajándékkönyv, Idézetek

 • Fejős Éva: Higgy, álmodj & merj!

  Egy könyv azért, hogy jól érezd magad!Szinte minden a "fejünkben" dől el: többek közt a legfontosabb, vagyis az is, hogy éppen jól ...

  Egy könyv azért, hogy jól érezd magad!

  Szinte minden a “fejünkben” dől el: többek közt a legfontosabb, vagyis az is, hogy éppen jól érezzük-e magunkat. Boldogságtippjeinkkel segíteni szeretnénk abban, hogy megéljük a jelent, észrevegyük a jó dolgokat, és remekül érezzük magunkat a bőrünkben.
  “Nekem már napi szinten működnek, segítenek, jó részüket már régen kipróbáltam. Te is próbáld ki, és jobb minőségűvé, boldogabbá, lazábbá válik az életed!”
  Fejős Éva

  2.499 Ft 1.999 Ft -20 %
 • Balázsy Panna, Kalapos Éva Veronika, Lakatos Levente, Szabó T. Anna: Szívek dallama

  Egy kis zenélődoboz ez a könyv, sok hangjeggyel, négy kiváló író - Balázsy Panna, Kalapos Éva Veronika, Lakatos Levente és Szabó T. ...

  Egy kis zenélődoboz ez a könyv, sok hangjeggyel, négy kiváló író – Balázsy Panna, Kalapos Éva Veronika, Lakatos Levente és Szabó T. Anna – egy-egy elgondolkodtató kisregényével. Jó kézbe venni, kinyitni, hogy meghalljuk a történeteiket, visszacsukni, és újra, meg újra felnyitni. Sorsok, szerelmek, életek ömlenek ki ebből a kis kötetből, ezernyi dallamfoszlány, a szív millió dallama.

  “A kocsi féklámpáit nézte, aznap már másodszor. Elmúlt belőle a szomorúság, a fiú visszatérése minden rossz érzését megszüntette. Könnyűnek érezte magát, a hideg téli este felfrissítette. A közeli templom harangjátékára lett figyelmes. Ismerős karácsonyi dallam kanyargott a havas, ódon utcákon.”
  (Balázsy Panna)

  “Látta, hogy a lány kezében megremeg az ajándéktáska, és arra gondolt, valahogy sose hitte el a szüleinek, már kiskorában sem, hogy a karácsony a csodák ideje, de valami mégis ott van ilyenkor a levegőben, mindjárt véget ér az év, kezdődik egy új, ez a lány pedig itt áll mellette, az ő képregényével a szatyrában.”
  (Kalapos Éva)

  “- Szerintem léteznek csodák – cáfolom. Érdeklődve felpillant rám. – De a csodák olyanok, mint a macskák. Hiába hívogatod őket, akkor dörgölőznek hozzád, amikor a kedvük tartja.”
  (Lakatos Levente)

  “Karácsony előtt fogjátok megtalálni, amikor hazavártok majd ezzel a cuki kis dobozzal. Ne féljetek, minden rendben lesz, jönni fogok. Hazajövök, ha sikerül elmennem végre egyszer. Mert én nem ijedek meg semmilyen beszélgetéstől. Ezt komolyan mondom.”
  (Szabó T. Anna)

  2.490 Ft 1.992 Ft -20 %
 • Helaine Becker: Ne izgulj!

  Végy egy mély lélegzetet! Lassan fújd ki a levegőt! Ahhhh.... Hát nem jó érzés?Néha-néha mindenki stresszel, hiszen annyi dolgunk van otthon és az iskolában ...

  Végy egy mély lélegzetet!
  Lassan fújd ki a levegőt! Ahhhh….
  Hát nem jó érzés?

  Néha-néha mindenki stresszel, hiszen annyi dolgunk van otthon és az iskolában is. Nem könnyű mindennek eleget tenni. És hát néha még a családtagjainkkal és a barátainkkal sem egyszerűek a dolgok.
  Lapozz bele ebbe a könyvbe, és biztosan találsz majd pár jól bevált tippet, amikkel csökkentheted a mindennapi feszültséget.
  Egy nagy nyújtózástól a sportoláson át a meditációig rengeteg lehetőség közül választhatsz, hogy könnyebben birkózz meg a mindennapi élet kisebb nehézségeivel.

  1.990 Ft 1.592 Ft -20 %
 • A gasztronómia füveskönyve

  A gasztronómia nem egyenlő az evéssel. Sokkal inkább az ételek, italok szakértő ismerete, élvezésüknek kifinomult képessége, az ízlés művészete. Az evés életminőség. ...

  A gasztronómia nem egyenlő az evéssel. Sokkal inkább az ételek, italok szakértő ismerete, élvezésüknek kifinomult képessége, az ízlés művészete. Az evés életminőség. Az evés filozófia. Az erről szóló bölcsességek könyvtárat töltenek meg. Ezek legjavát gyűjtöttük kötetbe.

  2.400 Ft 1.920 Ft -20 %
 • Johanna Basford: Egy év a titkos kertben Határidőnapló mesébe illő rajzokkal 2017. szept. – 2018. dec.

  Tervezd meg a napi teendőidet ebben a varázslatos határidőnaplóban! A Johanna Basford mesébe illő rajzaival díszített heti tervezőben még a legsűrűbb programok ...

  Tervezd meg a napi teendőidet ebben a varázslatos határidőnaplóban! A Johanna Basford mesébe illő rajzaival díszített heti tervezőben még a legsűrűbb programok listájára is jó lesz ránézni. Várakozás, vagy unalmas előadás, találkozó, esetleg utazás közben pedig egyből ki is színezheted a rajzokat!
  A határidőnaplóba 2017 szeptembere és 2019 januárja között írhatsz és színezhetsz!

  3.990 Ft 3.192 Ft -20 %
 • Baltasar Gracián: Az életbölcsesség kézikönyve

  Baltasar Gracián: Az életbölcsesség kézikönyve háromszáz maximát, tanítást tartalmaz, mely a barokk korszak tökéletes személyiségének jellemzőit mutatja. Ezek a maximák egyszerűen, tömören ...

  Baltasar Gracián: Az életbölcsesség kézikönyve háromszáz maximát, tanítást tartalmaz, mely a barokk korszak tökéletes személyiségének jellemzőit mutatja. Ezek a maximák egyszerűen, tömören fogalmazzák meg a követendő életszabályokat, melyeknek ma is egyetemes érvényességük van.

  Az Oráculo manual a korszak legolvasottabb könyvei közétartozott és az 1647-es megjelenését követően több kiadást is megélt, de több fordítása is született. A könyv értékét jelzi, hogy Schopenhauer is lefordította németre és a fordítását ellátta jegyzetekkel.

  2.500 Ft 2.000 Ft -20 %
 • Nógrádi Gábor: Megelőzni a jövőt – Feljegyzések fiaimnak

  Visszanézve egy élet tapasztalataira a szerző izgalmas játékba vonja be az olvasót: nem a bölcsek szerepében beszél, nem a tudását osztja meg ...

  Visszanézve egy élet tapasztalataira a szerző izgalmas játékba vonja be az olvasót: nem a bölcsek szerepében beszél, nem a tudását osztja meg velünk, hanem a kétségeit, megannyi feszélyező és kényes kérdést hatalomról és ölelésről, a globális szegénység és a jólét közös irgalmatlanságáról, irodalmi tabukról és zsidó-keresztény identitásról. Egy önfegyelmezőn zabolátlan lékekkel találkozunk mini-esszékben, vallomásokban. Egyfajta “füves könyv” ez, amelyben egy apa két felnőtt fiát szólítja meg, de rajtuk keresztül velünk is beszélget közös dolgainkról.

  2.990 Ft 2.392 Ft -20 %
 • Kelj fel és fuss! – Motivációs idézetek futóknak

  A rendszeres futás önmagában is hálás dolog. A versenyszellemtől áthatott futót pedig még nagyobb megelégedéssel tölti el, amikor azt tapasztalja, hogy egyre ...

  A rendszeres futás önmagában is hálás dolog. A versenyszellemtől áthatott futót pedig még nagyobb megelégedéssel tölti el, amikor azt tapasztalja, hogy egyre gyorsabban és messzebbre tud futni, miközben új kihívások elé állítja önmagát. Az eredményesség remek hajtóerő, arra ösztönöz, hogy lankadatlan energiával eddzünk. Scott Jurek

  1.250 Ft 1.000 Ft -20 %
 • A sör füveskönyve – Sörben nincs hazugság!

  A sör széppé teszi a szomjat. "Sörből is lehet néha túl sokat inni. De eleget soha!" A sör talán a legkülönlegesebb ital a földön - ...

  A sör széppé teszi a szomjat.
  “Sörből is lehet néha túl sokat inni.
  De eleget soha!”
  A sör talán a legkülönlegesebb ital a földön – hideg,
  mégis felmelegíti a szívünket, keserű, mégis megédesíti
  az életünket, folyékony, mégis kenyérként táplálja a testünket,
  habja van, mint az óceánnak, mégis mi nyeljük
  el őt.
  Olyan nincs, hogy valami nem sörnyitó!
  A sörnek is megvan a maga szakrális matematikája:
  két sör példának okáért nem létezik. Vagy megállunk
  egynél, vagy jön a harmadik is.
  – Melyik a jobb, az Alzheimer vagy a Parkinson?
  – Az Alzheimer, mert jobb elfelejteni fizetni, mint kilötykölni
  a sört.
  A sör élvezetet jelent számunkra,
  a könyvekkel csak a bosszúság van.”

  2.200 Ft 1.760 Ft -20 %
 • Kiss Bernadett: 500 rövid ókori sztori

  Az ókor egyes bölcselői olyan mély és bölcs tudással rendelkeztek, hogy ma is érdemes figyelmet szentelni tanításaiknak, műveiknek. Gondoljunk a filozófiára, pedagógiára, ...

  Az ókor egyes bölcselői olyan mély és bölcs tudással rendelkeztek, hogy ma is érdemes figyelmet szentelni tanításaiknak, műveiknek. Gondoljunk a filozófiára, pedagógiára, jogtudományra, építészetre, csillagászatra, matematikára, irodalomra. E tudományterületek gyökerei mind az ókorig nyúlnak vissza.

  Az 500 rövid ókori sztori című kiadvány ismert uralkodókhoz, hadvezérekhez, bölcselőkhöz, egyszerű emberekhez kötődő történeteket tár elénk, melyek tanulságosak, elgondolkodtatóak, de sokszor igen humorosak is. Ezekből rálátásunk nyílik nemcsak a szereplők életére, hanem magára a korra is.

  Az egyes történetek olyan témákat ölelnek fel, mint boldogság, hűség, művészet, szeretet, tékozlás, vád, illetve sok egyéb, az ember életét ma is meghatározó területet. Számos olyan anekdotát, szentenciát olvashatunk, melyek ma is érvényes életbölcsességet fogalmaznak meg. Ajánljuk ezt a könyvet mindenkinek, aki érdeklődik az ókor világa iránt, és szeretne érdekes történeteket olvasni többek között Nagy Sándorról, Sócratésről vagy Ciceróról.

  1.990 Ft 1.592 Ft -20 %